Блъснаха четиригодишно в Узунджово, 8-годишен велосипедист в Хасково

С временна опасност за живота е 4-годишно момченце. Вчера в 15,08 часа в с.Узунджово, при извършване на маневра заобикаляне на движеща се група пешеходци по платното, 53-годишна водачка на „Тойота“ от Стара Загора  е ударила внезапно отделилото се от групата дете. Жената спряла и качила пострадалото момче и майка му в колата и ги транспортирала в МБАЛ Хасково. След извършен преглед се установява контузия в областта на главата, фрактура на лява подбедрица, детето е пренасочено към УМБАЛ „Свети Георги“  Пловдив. Образувано е досъдебно производство.

Две произшествия с участието на велосипедисти са осъществени вчера в Хасково.

Първото е в 17,45 часа на улица „Кооператив“. 58-годишен водач на мотоциклет, на кръстовище образувано от разнозначни пътища, не е пропуснал дясностоящият велосипедист на 8 г. и го е ударил. Момчето е с охлузване на дясно коляно, прегледано е в „спешно отделение“ МБАЛ Хасково и е освободено за домашно лечение.

Второто произшествие е в 19,15 часа на кръстовището между булевардите „Илинден“ и „В.Левски“. 53-годишен велосипедист е извършил маневра завиване наляво, навлязъл е в насрещната лента за движение и се е ударил в предната част на спрял на пътен знак Б-2 лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 27-годишен младеж. От удара колоездачът е с луксация на дясно рамо, прегледан в МБАЛ – Хасково и освободен за домашно лечение. Двамата участници в ПТП са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол, като на велосипедистът е отчетено 1.42 промила, а на водача на колата пробата е отрицателна. Съставени актове.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (2)

  • 1
    !!
    !!
    18 -1
    12:38, 28 авг 2020
    Мангустите в Узунджово имат неограничени права! Движат се по пътното платно сякаш не са виждали и не виждат колите! Особено в северния край на селото са повече от нагли! Пресича се на тумби, без да се огледат! Пияндурници разни, притичващи деца, коне, кучета....сървайвър за шофьорите!
  • 2
    Вс
    Всичкото
    6 0
    18:37, 28 авг 2020
    е вярно! Редовно минавам от там и наистина е така! Седят пред оня дюкян, даже на платното, да има как и пътя ще преградят...къде е родната полиция???
Последни новини