Домусчиев ще съди Божков за клевета и всички, които я тиражират

В профила си във Facebook собственикът на „Адванс Медиа Груп” Кирил Домусчиев обяви, че ще заведе дело за клевета срещу обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Поводът – негова публикация в социалната мрежа.

Ето и пълния текст на поста на Домусчиев:

"По повод безпрецедентните опити на обвиняемия Васил Божков и свързаните с него сайтове за фалшиви новини за дискредитиране на моята личност и бизнес, заявявам, че ще предприема всички допустими от действащото законодателство действия и мерки срещу всеки, който тиражира и разпространява лъжи и клевети, свързани с моето име. Лично срещу Божков ще заведа дело за клевета, заради твърденията му в негов пост във Фейсбук.

В името на личното ми достойнство, чест и авторитет, както и доброто име, престижа и търговската репутация на свързаните с мен бизнес партньори и служители, без да слизам в низостта на фалшификатите и техните автори, днес подадох сигнал до ГДБОП-МВР за разследване.

Нямам съвместен бизнес с г-н Делян Пеевски нито на територията на Република България, нито извън нейните предели и това лесно може да бъде установено посредством справка в съответните публични регистри. Всеки опит за внушение на подобна свързаност е откровена лъжа и повод за предприемане на действия по съдебен ред от моя страна.

Наясно съм, че с обективната си и независима политика за отразяване на събитията в страната, Нова телевизия е неудобна за обвиняемия Васил Божков и не обслужва него и неговите приближени лица, но твърдо заявявам, че клеветите им няма да променят работата на най-гледаната и уважавана медия в България. Тя служи единствено на зрителите, в името на които Нова ще продължи да бъде лидер сред българските медии с прозрачната си новинарска политика, с най-атрактивните телевизионни шоу програми, с най-интересните и нови български сериали.

Нова и всички останали мои бизнеси са създадени и работят законосъобразно. Това винаги е било така и ще бъде и занапред!"

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ко
    Компакт
    5 0
    09:12, 25 авг 2020
    Хахахаа Домусчиев и той яко е бъркал в кацата с мед и после оправдания аз нямам бизнес с Делян Пеевски , то бива бива наглост и нахалство и в случая е безгранично ...
  • 2
    Ст
    станчо
    0 0
    17:02, 25 авг 2020
    А бе, ей главок нека аз да кажа, че съм опъвал сестра ти, а пък ти върви доказвай ,че нямаш сестра!
Последни новини