SpaceX и Мъск ще строят космически курорт

Преди няколко седмици в мрежата се появиха слухове, че Илон Мъск и SpaceX планират да създадат специален курорт за платежоспособните фенове на космическия туризъм.

Въпреки че милиардерът и компанията му не обявявали подобни планове официално, наскоро в интернет се появи обява за работа към SpaceX, която издава за намеренията им.

В нея се търси човек с поне пет години опит в създаването и управлението на луксозни курорти, а неговата задача ще е да превърне малкото тексаско село Бока Чика в именно такова място.

Става ясно, че SpaceX иска да превърне селото в "космическо пристанище от 21-ви век", въпреки че към момента там няма почти никаква инфраструктура.

Очевидно мястото ще се използва за изстрелване на ракети, но и за отдих в тематични пространства и сгради.

В този ред на мисли, обявата изисква от кандидатите да имат готовност да се заемат с индустриалния и естетическия дизайн на площите за изстрелване.

Както можем да се досетим обаче, местните жители едва ли са много доволни от извънземните планове на SpaceX.

От Observer разкриват, че цените на имотите в района са скочили три пъти, откакто SpaceX изкупува земи наоколо. Много от тях са продали на печалба и са се изнесли от Бока Чика, но изданието не назовава точният им брой.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини