Рекордни 262 случая на коронавирус в Гърция за денонощие

Броят на заразените с новия коронавирус в Гърция се увеличи за денонощие с рекордните 262 души, достигайки общо 6177, съобщи снощи гръцкото министерство на здравеопазването, цитирано от Ройтерс и ТАСС.

Общият брой на заразените с коронавирус достигна 6177 души. За денонощие той се увеличи с 262-ма, от които 22 случая са установени на пунктове на влизане в страната. За денонощие са починали двама души. В резултат общият брой на смъртните случаи от коронавирус от началото на пандемията достигна 216 души. Средната възраст на починалите лица е 76 години, се казва в съобщение на здравното министерство.

В реанимация в гръцки болници се намират 24 пациенти с коронавирусна инфекция. Изведени от реанимация са 132 пациента, чието здравословно състояние се е подобрило, съобщи министерството.

Напоследък броят на заразените в Гърция започна да нараства, достигайки 150-260 случая за денонощие. През последните 14 дни в Гърция са регистрирани нови 1893 заразени, отбелязва ТАСС. Според специалисти са зачестили случаите на предаване на инфекцията в дискотеки и при масови събирания на младежи, които не носят предпазни маски. В домове за възрастни хора в Солун са установени 36 заразени с коронавирус, от които трима служители. Един от тях се е заразил в дискотека.

Министърът на здравеопазването Василис Кикилиас съобщи пред телевизия Скай, че средната възраст на заразените е паднала до 36 години.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини