В Окръжен съд – Кърджали се внедри Единна информационна система на съдилищата

В Окръжен съд – Кърджали се внедри Единна информационна система на съдилищата, която заменя действащата до момента деловодна програма. Новият софтуерен продукт е разработен от „Информационно обслужване“ АД по проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на Единна информационна система на съдилищата“, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020 г.

Единната информационна система на съдилищата (ЕИСС) е централизирана уеб-базирана система за съхранение на дела в електронен формат, с която ще работят над 150 съдилища в цялата страна. Въвеждането й е важна част от цялостната дигитална трансформация на българското правосъдие. Тя заменя действащите деловодни програми и слага началото на електронното правосъдие и електронно обработване на делата.

Новата информационна система проследява делата в реално време, унифицира правилата и процесите при управлението им, уеднаквява структурата и съдържанието на въведената информация по делата, гарантира актуалност и защита на данните, предоставя възможност за единен подход при събиране на статистическа информация.ЕИСС може да се интегрира в бъдеще и със системи, които предстои да бъдат създадени и внедрени в съдебната и държавната администрация.

Единната информационна система на съдилищата ще бъде внедрена до края на август и в другите съдилища в Кърджалийския съдебен район: Районенсъд – Кърджали, Районен съд – Ардино, Районен съд – Момчилград и Районен съд – Крумовград.

Това съобщиха от ръководството на Окръжен съд-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини