Мач за историята - ЦСКА 1948 и ЦСКА-София направиха боево реми

Първият в историята мач между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София не излъчи победител - драматично 2:2 на стадион "Васил Левски" от откриващия кръг на новия сезон в елитнита ни лига. И двата непримирими вече съперника съжаляват, че не спечелиха. Нямаше да е несправедливо и в двете посоки.

Първото полувреме донесе шок и ужас за ЦСКА-София. Мартин Камбуров, който премина в ЦСКА 1948 наскоро и се е прицелил в головия рекорд на Петър Жеков в елита, откри 19-ата минута след хубава атака.

В 33-тата бившият "син" Даниел Младенов удвои. 

ЦСКА-София имаше шанса да върне един гол в добавеното време на първото полувреме, когато при поредното статично положение влезлият като смяна Ахмед Ахмедов асистира на Валентин Антов - 1:2.

В началото на второто полувреме символичните гости натиснаха още повече и Али Соу изравни в 53-тата - след нова асистенция на Ахмедов. След това таранът направи типичен за него пропуск пред вратата на противника (такъв имаше и преди почивката), така отборът на Стамен Белчев изтърва пълния обрат.

На трибуните на националния стадион имаше едва няколкостотин зрители - гостите явно решиха да не ходят на мач срещу "врага", въпреки големите закани в дните преди срещата. Вероятно помогнаха дъждът и скъпите билети.

Агитките и на двата отбора скандираха "ЦСКА" и си отправяха обидни рефрени. Запалянковци на ЦСКА-София опитаха да нахлуят в сектор "А" откъм "Г", но полицията не им позволи. Те скандираха и обичайните цинични възгласи към премиера Бойко Борисов.

Не се сбъднаха прогнозите от "Българска армия" за разгромен успех. Първият половин час беше за новака в Първа лига, съставен изцяло от българи - опитни играчи като Камбуров, Младенов и Галин Иванов, младоци и такива, които не са играли на най-високото ниво.

ЦСКА-София повече владееше топката, но проличаха слабости. След почивката тимът на Стамен Белчев имаше превъзходство, а съперникът му се пробуди едва в края на срещата, когато опита контри, пък и отборът в бяло (тази вечер) се поумори. Пролича, че новите гръмки попълнение в ЦСКА-София се нуждаят най-малкото от време, тъй като дълго не са играли.

Първият кръг продължава с мачове до вторник, има и пловдивско дерби в неделя от 18:45 часа.

Източник: Клуб Z

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини