Четири златни медала за „Аида“ от "Кракра къп"

    С четири пъти злато се върнаха гимнастичките от Хасково и Димитровград на клуб „Аида“ от второто издание на "Кракра къп" в Перник.

    В зала“ Борис Гюдеров“ Хасковският клуб по художествена гимнастика се включи в първото си състезание след рестарта на подготовката си, ограничена през март и април от ситуацията по ограничаване на коронавируса, с три отбора и една двойка на без уред.

    Грациите на "Аида" участваха в първия състезателен ден на 31-ви юли. Въпреки ранното става и тежкото пътуване заради блокадите в София и голямото напрежение заради всичко това, момичетата на Яна Михайлова се представиха като истински бойци на килима на грациите в „Гимнастрадата“.

    Във възрастовите категории 4-6 г., 6-8 г. и 8-10 години ансамблите взеха златото, със златни медали при двойките на без уред се пребориха  Яна Александрова и Александра Георгиева. През цялото време на тура те бяха първи в своята състезателна категория.

    Състезанието в Перник, под организацията на СКХГ „Виктория“, се проведе при строги мерки за сигурност. При влизане в залата на гимнастичиките им бешще измерена температурата, а най-малките от тях влязоха с един придружител. Всеки от допуснатата публика попълни специална декларация.

    Всички съчетанията, с които „Аида“ взе участие са нови и се играха пред публика за първи път.

    От треньорския състав на клуба са доволни от представянето на възпитаничките си и още в понеделник стартира подготовката им за Държавното по естетическа гимнастика и Масов спорт “ Гимнастрада“, което ще е след два месеца във Велико Търново.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини