"Топлофикация-Перник" работи по програма за подобряване на качеството на атмосферния въздух

"Топлофикация-Перник" работи по програма за подобряване на качеството на атмосферния въздух, съобщи изпълнителният директор Любомир Спасов, цитиран от БТА. Документът е изготвен от множество експерти под егидата на общината. В програмата са заложени мерки до края на 2021 година.

Аварията на старото шламохранилище ускори старта на новия сгуроотвал. От дружеството планират новото шламохранилище "Кудин дол" да влезе в експлоатация за предстоящия отоплителен сезон.

Пернишката "Топлофикация" предвижда да замени част от основното си гориво - въглища, с биомаса, с което да намали замърсяването на въздуха. Енергетиците целят да постигнат горивен микс, който освен да осигури чисто производство, да бъде гъвкав, за да се запази приемлива цена на услугата. На площадката на дружеството са доставени три газови когенерации и ще бъдат пуснати през пролетта догодина.

Да се осигури екологичен комфорт са необходими много усилия и е важна подкрепата на перничани, отбеляза Спасов. Топлоснабдителното дружество обсъжда нова промоция за лоялните си абонати през есента.

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини