Битото от майка си момиченце е настанено временно в приемно семейство

3-годишното момиченце от Перник, което е било малтретирано от майка си, е настанено временно в приемно семейство, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика. Това се налага, тъй като мярката за полицейска закрила трае само 48ч. и детето не може да остане по-дълго в Център за настаняване от семеен тип. Социалните работници от Отдел „Закрила на детето“ са категорични, че за него е по-добре да остане в близка до семейната среда. По-късно днес приемното семейство ще бъде посетено от заместник-министър Адриана Стоименова с цел да се види как се чувства момиченцето на новото място.

Междувременно вече са установени негови близки и роднини в София и Дупница. Днес леля на майката се е свързала със социалните работници, но в последствие е попълнила декларация, че не може да полага грижи за детето, тъй като гледа болните си родители.

Проведена е и среща с бащата на момиченцето след разпита му в 1 РПУ в Перник. Пред социалните работници той е разказал, че с майката живеят заедно и е знаел за насилието над дъщеря им, но не е предприел нищо. По думите му майката се грижила добре за детето допреди година, когато започнал работа в чужбина, а тя попаднала в религиозно движение. Бащата е изявил желание да се грижи за дъщеря си, като това може да стане най-рано след приключване на досъдебното производство.

Социалните работници са в готовност да започнат и работа по реинтеграция в семейството, ако майката докаже, че може да гледа добре детето си и увеличи родителския си капацитет.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    Каун
    4 0
    17:57, 20 юли 2020
    Тая жена е за сливенския там лично ще се погрижа да я бият както тя бие детето
Последни новини