Включваме се в Споразумението на Европейската комисия за ваксини срещу COVID-19

Министерският съвет одобри Споразумение, с което Европейската комисия се упълномощава да сключи от името на участващите държави-членки, предварителни споразумения с производители на ваксини за покупка на ваксини за целите на борбата с пандемията от COVID-19, при условията на последваща ратификация.

Включилите се в Споразумението държави-членки ще придобият възможността на следващ етап да закупят дози ваксини от производителите на базата на предварителните споразумения за покупко-продажби. Инициативата на Европейската комисия цели за държавите-членки (в т.ч. и България) да се създадат условия за осигуряване на антивирусни ваксини за борба с пандемията от COVID-19. Политиките за ваксинация остават по преценка на държавите-членки.

Правителството приема решението с цел осигуряване на достъп до ваксини за COVID-19. България ще се счита за страна по Споразумението след неговата ратификация от Народното събрание.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ан
    Андрей
    5 -1
    16:07, 15 юли 2020
    Нали ваксините бяха теория на конспирацията? Защо правителството сключва споразумения без да се допита до народа? Май не са теории на конспирацията? Още като излезна тази измислица с Ковид19 , пишех, че това е с цел да ни ваксинират всички и да ни уморят с тази ваксина. Пишех, че Коронавируса не е страшен, а ще бъде страшна ваксината, която идва след него. Целта им е да намалят населението на Земята. Тогава платените тролове ми се подиграваха и казваха, че съм луд. Но виждате всички, че натам вървят нещата! Не ви искаме ваксините!
    Не искаме да се ваксинираме срещу безобиден грип. Който иска нека той се ваксинира. Лошото е, че накрая ще се опитат да ни принудят да се ваксинираме.
  • 2
    Ге
    Георги
    4 0
    16:26, 15 юли 2020
    Става въпрос за милиарди !
Последни новини