Най-висок бал за прием в Математика с информатика и английски в ПМГ-Хасково


Приемът след седми клас в паралелката “Математика и информатика с интензивно изучаване на английски език” в Хасковската природо-математическа гимазия “Акад. Боян Петканчин” достигна най-висок бал в региона-496 точки. Това става ясно от обявените от Регионалното управление на образованието резултати след пръвото класиране, записването по което тече.

В ПМГ-Хасково са и следващите две паралелки с висока летва след Националното външно оценяване и сумирането на балообразуващите оценки: ”Информатика с интензивно изучаване на английски език”, където приемът е с максимален бал от 492.500 т. и “Биология с английски език”, където балът е 483 точки.

Приемът в осми клас с най-висок бал в ЕГ ”Проф.д-р Ас. Златаров в Хасково” е 474 т. в паралелката “Английски с немски език”. На пето място в областта е резултатът от 470 точки, който е постигнат на приема в СУ “Неофит Рилски” в Харманли в паралелката “Чужди езици”.

Предстои обявяването на резултатите от второто класиране на 20-ти юли. На 29-ти юли ще бъдат обявени приетите ученици от третия етап, на 3-ти август ще бъдат обявени и последните свободни места в гимназиите и професионалните училища в региона.

Кампанията по приема в осми клас приключва окончателно на 10-ти септември.

След тази дата ще стане ясен и броят на учениците, които ще стартират в новите си учебни заведения от областта. А някои от тях ще получат еднократна помощ от 250 лв. по Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Решението за това беше взето на правителственото заседание днес.

Едно от условията, при които ще се отпуска подпомагането, е записаните в осми клас ученици за учебната година 2020/2021 да живеят постоянно в България и да не са настанени за отглеждане извън семейната среда. Друго задължително изискване е средномесечният доход на член от семейството за 12 месеца назад да е по-нисък или равен на 450 лева.

Еднократната помощ ще се изплаща на два пъти-в началото на учебната година и в началото на втория учебен срок при условието, че ученикът не е отпаднал от училищната среда.

Срокът за подаване на заявлението декларация за отпускане на помощта след записване на детето в осми клас е не по-късно от 15 октомври.

Очаква се 44 000 ученици от страната, записани в осми клас, да получат в началото на учебната еднократната помощ. В Хасковска област са обявени над 2000 учебни места за новите осмокласници според одобрения план-прием.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    ПМГ е дала много достойни българи
    - като Президента Радев
    .....
    и чат пат някоя свиня
    като Жорко Кххххта на Бойко - бицшия главен секретар на МВР и настоящ шеф на митниците Георги Костов
    • И много прости хасковски пуцки е дала ПМГ !
      .....
      Що ни дискриминирате ?
Последни новини