„Легнали полицаи“ на сянка трошат коли в Узунджово

Изображение 1 от 5

    Ако не си местен и не знаеш пътя наизуст, минавайки през хасковското село Узунджово можеш да останеш на аварийни с повредена колата на пътя.

    На четири места в селото има изкуствените неравности по платното за движение, които не са обозначени с пътни знаци, нямат и хоризонтална маркировка. А че са извън наложените стандарти за такъв тип препятствия, осигуряващи намаляване на скоростта с цел предотвратяване на ПТП, е съвсем друг въпрос.

    Сега, през лятото, част от популярните повече като „легнали полицаи“ препятствия, попадат под шарената сянка на разлистените клони на дърветата в близост и съвсем се сливат с асфалта.

    Хората от селото казват, че си знаят местата на които са поставени неравностите и за тях не е проблем, но и признават, че ако не познаваш мястото като тях на петте си пръста, аварията е в кърпа вързана, или пък дори и по-тежко произшествие, защото пътят е прав и позволява увличане в скоростта.

    Кметът на селото Лозко Ничев е готов да купи подходящата боя и дори да организира група за поставяне на маркировката. За да се свърши тази работа обаче трябва да има и съответното разрешително от компетентните органи.

    „Неравностите трябва да се маркират наново, за да са сигнал за водачите да намаля скоростта, преминавайки през селото. В момента обаче на практика нямат това предназначение, тъй като нито се виждат, нито пък има знаци за тях“, казва кметът.

    Той настоява да се обнови и едвам забележимата вече маркировка на пешеходната пътека между кметството и училището. Тя е на е главния път, който сече Узунжово буквално на две и по него минават колите към следващите села и Симеоновград.

    Селският управник вече е написал докладна до кметството в Хасково и с още едно искане относно предупредителните знаци и превенцията срещу катастрофи. Тя е за поставянето на знак „Възможна е поява на домашни животни“ на участък малко преди селото откъм Хасково. Там често пътното платно се пресича от стада крави, чийто път към паша и после към оборите край селото минава през него. Вече има няколко пътни инцидента на мястото, затова и е настояването за предупредителни знак за повишено внимание към шофьорите.

    В Узунджово ще разчита на подкрепата на община Хасково и за обновяването на счупените пейките в парка на селото.

    От местната администрация обещаха, че ще се погрижат за поставянето на предупредителните знаци за изкуствените неравности, но за хоризонталната маркировка отговаря мястната структура на АПИ.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Тъ
      тъпи г..ве
      6 -8
      14:45, 15 юли 2020
      Некадърността е навсякъде около нас. Това са паметници на малоумните глави измислили "легналите полицаи". Въпреки разпоредбата всички подобни съоръжения да се премахнат а там където е необходимо да се поставят нови подобно на тези ПРЕД ОКРЪЖНА БОЛНИЦА И КАУФЛАНД , все още "тъпите гъзове" си седят и хората си трошат колите заради дебилите , които ни управляват
    • 2
      Az
      Az
      15 -3
      14:48, 15 юли 2020
      Не само на сянка! И на слънце не се виждат, защото няма никаква маркировка върху тях! Има един 50 сантиметров в Криво поле - там колите направо излитат! :(
    • 3
      Бг
      Бг мапс
      8 -3
      15:14, 15 юли 2020
      няма нищо лошо в легналите полицаи, лошото е че ги правят толко високи, и не ги означават
      • Az
        Az
        6 -4
        15:41, 15 юли 2020
        Напълно съм съгласна!
    • 4
      Аз
      Аз
      10 -1
      15:43, 15 юли 2020
      Особено през нощта са си опасна предпоставка за ПТП, когато не са маркирани, а знаците са скрити зад неподскастрените дървета.
    • 5
      Ма
      Майстор
      3 -2
      18:10, 15 юли 2020
      Ние без работа ли стоим,Елате в КАСПИто там оправяме ходова част,имаме и платформа, ще ви съдействаме..,
    • 6
      Уз
      Узунджовец
      3 0
      19:16, 15 юли 2020
      Кмете, не само пейките, искаме детска площадка с мека настилка , люлки и т.н. Като ще е гарга - рошава да е!!! И спирката, знаеш коя - онази счупената.
    Последни новини