Олимпийският отбор на Кърджали е от Езикова гимназия „Христо Ботев“

За важните избори, правилните решения и сериозните постижения

Последният звънец отбеляза символичното приключване на учебната година, но  новините  с поредните високи постижения на възпитаници на Езиковата гимназия продължават да попълват училищната витрина с отличия.

Селин Мехмед от 11. клас, се класира на второ място на Националния кръг на олимпиадата по английски език, а Иван Савов от 12. клас е с отлична оценка на Националната олимпиада по история и цивилизация. Антоан Русев от 12. клас е на пето място на националната олимпиада по немски език. С отлични оценки сред най-добрите в страната се класират зрелостниците Фатме Ибрям и Назире Юзеир, следвани от Емре Емурла и Кирил Бояджиев. Постижението на Нурджан Ибрямова от девети клас я нарежда в челната десетка сред връстниците й. Десетокласничката Еда Халибрям се класира на седмо място на олимпиадата по френски език и това е още едно постижение към ботевското й портфолио.

Изводите са, че  тази учебна година е изключително успешна като за учениците, така и за учителите от ЕГ „Христо Ботев” Двама зрелостници са номинирани за Национална диплома от МОН за постигнати отлични оценки на ДЗИ и през петте години на обучение. 

Първите дни от лятната ваканция са изключително важни и за кандидат-гимназистите. Те трябва да изберат училището, в което да продължат средното си образование. Младостта и правото на избор вървят някак естествено с  мъдростта на  правилното решение. Има рецепта и тя еуспешното семейство на Езиковата гимназия „Христо Ботев” – Кърджали.  Аргументите „За”  са повече от красноречиви. Поколенията успешни ботевци са повод за гордост не само за Гимназията, но и за града. Те се реализират в престижни университети по целия святи поставят основите на една дългогодишна добра традиция.

Повод за гордост са и наградите от Национални  конкурси и състезания по български език и литература. Носители на голямата награда, на три първи, една втора и една трета награда са членовете на Литературен клуб „Добродетели”от Националния литературен конкурс „Рождество на спасителя”. Младите творци имат призови награди и в други национални конкурси. Двама са лауреатитеза поезия, а трима са с поощрителни награди от Националния литературен конкурс „Живеем в земята на Ботев”. Престижната награда на община Разград, три първи и една втора награда от Националния журналистически конкурс „Григор Попов” за радиожурналистика и публицистика са за Клуб „Публична реч” и редакционната колегия на училищния вестник „Будилник.Носители на златни, сребърни и бронзови грамоти от Националното състезание „Любословие”са гимназисти от десети, единайсети и дванайсети клас. Списъкът с ученически постижения е дълъг.

Достойно място през годината заемат и постиженията на гимназистите в областта на точните науки. Коледното математическо състезание е венец от постижения за математическия талант на ботевци. Във всички възрастови групи призовите места са с адрес: ЕГ „Христо Ботев” – Кърджали. Имат  финалист на Националното състезание по Математическа лингвистика. Младите математици демонстрираха и изключителни познания на Националното състезание за финансова грамотност, където най-високите постижения са за езиковата гимназия.

Когато едно училище има стратегия и визия за развитие, съчетани с  екип от професионалисти и мотивация за успех сред учениците, резултатите са обясними, а изборът на следващите ботевци – повече от логичен.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини