Местят Детската градина по изкуствата в училище „Кирил и Методий“

    Поредна среща за запазване на Детската градина по изкуствата проведе днес кметът на община Хасково Станислав Дечев. Той разговаря с преподавателите и персонала на градината, съобщиха от община Хасково.

    „Идеята ни винаги е била да запазим колектива на ДГИ и заедно с децата, които се отглеждат тук, да ги преместим временно и заедно в свободни помещения. В момента само в ДГ №18 има такива. Но след като този вариант не беше приет, започнахме да търсим нови решения. Единственото подходящо място, което ние вече няколко пъти оглеждахме и преценихме, че е подходящо, е едното крило на училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Там на първия етаж има достатъчно кабинети, които могат да приемат тези преподаватели и деца“, съобщи кметът на община Хасково. „Ако екипът на ДГИ и родителите са съгласни, ще пристъпим към това преместване. Така ще се запази Детската градина по изкуствата като юридическо лице, ще може да се направи прием на деца и това детско заведение да продължи да съществува“, подчерта Станислав Дечев.

    „В същото време ще започнем подготовката на проекти за реставрация и ремонт на сегашната сграда на Детската градина по изкуствата и когато тези ремонти приключат, Градината да се върне отново тук“, обясни кметът Станислав Дечев.

    Днес беше направен пореден оглед на крилото на училище „Св. Св. Кирил и Методий“ от експерти на община Хасково и учителки от ДГИ.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Станчо , глей да имаш някоя пачка в чекмеджето
      че до 3 дни си имигрант в Турция
      и трябва да имаш пари за вазелин докато свикваш с Новия живот :))
    • 2
      12
      123
      23 -5
      06:29, 10 юли 2020
      Какви са тия деца толкова различни от другите че да имат специални грижи за тях? Общината да прави това което е необходимо и да не се съобразява с болните амбиции на нерабощещи майки.Който не му харесва да не ползва градината.
      • 12
        124
        9 -2
        09:08, 10 юли 2020
        Веднъж и ти да напишеш нещо с акъла си, 123. Абсолютно не разбирам защо тези деца са толкова специални но като видях майките на снимките разбрах.
    • 3
      12
      125
      8 -1
      11:45, 10 юли 2020
      Като е за изкуства, как точно ги приемат тези надарени деца? Кое от тях рисува, пее и танцува по добре от останалите 3 до 7 годишни деца в града? Попмозно име на обикновена детска градина, преместете ги в нова сграда за постоянно и да мирясат!
    • 4
      12
      126
      1 -1
      12:35, 10 юли 2020
      Коя е директорка на градината по изкуствата? Някой знае ли как се казва?
    • 5
      23
      234
      1 -2
      15:33, 10 юли 2020
      Няма такава от години, само в.и., затова не искат в 18 ДГ
    • 6
      Ха
      хасковски татко
      4 0
      00:28, 11 юли 2020
      злобни човечета пишат ли ,пишат.Всеки може да запише детето си там.Иска се само и единствено желание.Градината е страхотна,персонала е много отговорен.Само ,че пишещите не споменават,че някой и беше метнал око/я за клуб,я за заведение или за какво ли не/.Огледайте се колко от тези паметници на културата са отворени за посетители.Гурковата къща ли,Алафрангите ли и още колко?Бившата ритуална зала ли?Глупаци.
      Трябва да сме задължени на родителите,персонала и /приятно съм изненадан/от самия кмет,който се зае с този проблем.Представяте ли си поне малко на какъв натиск е подложен той?БРАВО,чест му прави ,че зае правилната страна.Въпреки неоснователните критики,изведнъж се оказа,че е мъж на място.Бъдете благодарни,помислете и го подкрепете,че малко останаха честни и достойни хора.
    Последни новини