Славейковският Ученически парламент отново помогна на малкия Васко


Благотворителните инициативи ще продължат от септември, досега са събрани общо 4368 лв
1075 лева събра при последната си благотворителна акция Ученическият парламент на СУ "Петко Рачов Славейков" за подпомагане на лечения на 6-годишния Васко Търпанов. Сумата бе внесена по банковата сметка, за да може семейството да поема разходите по лечението и рехабилитацията на малкия герой. Събраните средства са резултат от благотворителния базар на домашно приготвена лимонада и печени сладки, който гимназистите проведоха паралелно с тържеството за края на учебната година и с педагогическия съвет на открито на учителите през следващия ден. Събраната сума бе допълнена от парите в поставените кутии в самото училище и няколко търговски обекта - дюнер "Милано", кораб-ресторант "Емона" и ресторант "Оазис". Има и две кутии в магазини "Васмар", които предстои да бъдат отчетени малко по-нататък във времето.
Председателят на Ученическия парламент Антония Колева споделя, че всички те са взели много присърце съдбата на малкия Васко и с искрено желание организират акции, за да подпомогнат финансово семейството му, което няма как да издържи финансово на непрекъснатите пътувания за лечение и процедури. Гимназистите дори не искат да знаят името на диагнозата му, за тях е важно детето да се оправи и наесен да тръгне в предучилищната група на СУ "П. Р. Славейков" заедно с връстниците си.  
От акциите на Ученическия парламент до момента са събрани и внесени по сметка или предадени на семейството общо 4368 лева. След ваканцията инициативите продължават.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ba
    Baсил
    1 0
    09:43, 10 юли 2020
    А директора ще се включили най-сетне в дарителската кампания за болницата с неговите МОРАЛНО НЕ ЛЕГИТИМНИ СЪВЕТНИЦИ? Крайно време е Багдасаров да се засрами от учениците си.
Последни новини