Австрия нареди България сред държавите с най-висока степен на опасност от коронавирусна инфекция

Австрийското правителство включи в сряда три нови държави в списъка си на страните с най-висока степен на опасност от заразяване с коронавирус - България, Румъния и Молдова. Всеки пристигащ от тези държави, трябва да се подложи на двуседмична карантина или да покаже отрицателен PCR тест.

Правителството призовава австрийските граждани да не предприемат пътувания в тези страни, а онези, които вече са там, трябва да се свържат с австрийските представителства и да се приберат възможно най-бързо.

Причина за крайната мярка, каза на пресконференция министърът на външните работи Александър Шаленберг, е големият брой новозаразени в тези страни. Удвоени ще бъдат и граничните контроли по границите с Унгария и Словения, контролирани ще бъдат без изключение и всички автобуси, влизащи в Австрия.

"Особено стриктно ще бъде контролиран потокът от балканските държави", заяви Шаленберг.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    Димов
    3 0
    19:24, 8 юли 2020
    А сега вижте докъде водят престъпните действия и лъжите на хунтата начело с ББ, обгрижвана от НОЩ, за увеличаване бройката на заболелите от коронавирус у нас:
    На всички пристигащи от страната ни в Австрия от днес се налага 14-дневна карантина. Освен това властите в Австрия предупредиха да не се пътува към България. Причина за крайната мярка е големият брой новозаразени от COVID-19 в тази страна, заяви във Виена министърът на външните работи Александър Шаленберг. На границите с Унгария и Словения ще се засилят проверките на пристигащите от България, както и на всички автобуси. Очаква се подобна мярка да бъде въведена и от останалите членки на ЕС, което означава и край на туристическия сезон у нас преди изобщо той да е започнал. България вече бе извадена от списъка с безопасните за пътуване страни от Великобритания, Словакия, Словения, Естония и Латвия поради „ръста на случаите от коронавирус“ у нас. Да не говорим за проблемите пред 1,5 милиона български граждани, постоянно живущи и работещи в ЕС. Ето докъде доведоха приказките, че „яко ще се мре“ и ежедневното „увеличаване на броя на заболелите“, както твърдят управниците и техните слуги. Просто страната ни вече е пред угрозата за пълна изолация от Европа. Но дали само COVID 19 е причина за това е друг въпрос, защото в демократичните страни едва ли ще бъдат приети реплики от сорта на това как им таковат премиерите отзад с 200 и премиерът на България спи до милиони евра и кюлчета злато, както и наблюденията им за пълно погазване на конституцията от властта.
Последни новини