Първото рекламно лице на Gucci със синдром на Даун

В последните години наблюдаваме положителната тенденция на разчупване на стереотипите в модния свят и целенасочен афинитет към новото и различното. Така вече не всички модели на подиума са с перфектни мерки, за да се почита разнообразието на красотата.

Свидетели сме и на не един и два примера как това, заради което доскоро са те сочили с пръст и са те съжалявали, се превръща в твоя най-голям плюс. Като Уини Харлоу, която стана първият  световноизвестен модел с витилиго.

През февруари тази година София Джирау от Пуерто Рико пък стана първият модел със синдром на Даун, който дефилира на Седмицата на модата в Ню Йорк. И показа, че мечтите са за да се следват и сбъдват.

Днес имаме още един пример за все по-голямата толерантност в модните среди, който също заслужава нашето внимание. 

Ели Голдщайн е на 18, също е родена със синдром на Даун, но се превърна в първата с това заболяване, която стана рекламно лице на Gucci Bеauty.

Тя промотира тяхна спирала като част от нова кампания в партньорство с Vogue Италия. Изданието също обърна подобаващо внимание на чаровната дама. А кадрите с нея предизвикаха голямо одобрение, предава Metro.

Голдщайн подписва преди три години с агенцията Zebedee Management и оттогава предложенията към нея не спират. Така тя успява да сбъдне мечтата си да бъде в центъра на вниманието, да е пред камерата. И не спира уверено да следва пътя, който е избрала.

"Наистина съм горда с фотосесията и бих искала да бъда известна", не се притеснява да си признае Ели. И така се превръща в поредния пример и вдъхновение за всички като нея, които са се отказали от мечтите си, само защото някой ги определя като различни.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини