Извънредната противоепидемична обстановка се удължaва до края на юли

Извънредната противоепидемична обстановка ще се удължи до края на юли, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. По думите му това е било решено по време на среща днес с премиера Бойко Борисов, с представители на Националния оперативен щаб, с министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев. Целта, по думите на министър Ананиев, е запазване на възможността на министъра, в зависимост от развитието на обстановката, да има условия за намаляване на нивото за разпространение на вируса. Решихме и да се засили контролът за спазване на противоепидемичните мерки и ще препоръчаме на областните щабове да засилят контрола, както и ако е необходимо, да въвеждат нови мерки в съответния регион, добави още той. Ще им препоръчаме да намалят до минимум масовите мероприятия.

Ще се продължи с изготвянето на анализи за лицата, носители на вируса, на заразените, които са в болници, настанените в интензивни структури, лицата под домашна карантина, разпространението на коронавируса и др., каза още той.

Предстои издаването на заповед за подробно изясняване на носенето на защитни маски, каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Днес или утре ще бъде издадена и заповед за гражданите, които ще могат да влизат в България, както и за тези, които ще бъдат под 14-дневна карантина.

Български екип е много близо до откриване на лекарство срещу коронавируса, каза директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов. През май е започнало изпитване с лекарство, екипът е български, набрани са 30 пациенти. Клиничното изпитване са прави в 9 болници. Към края на месеца ще има първични резултати, допълни Кирилов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Ве
  Веселина
  14 -7
  14:03, 6 юли 2020
  Извънредната епидемична обстановка се удължава до края на месец юли.
  Гъгнещият измислен здравен министър щял да продължи да издава заповеди и намекна и, че ако трябвало щели да се вземат и по-крути мерки нататък.
  Така ще е, рая, така ще е, казах ви го още преди месеци – от месец на месец, така ще е, само и само да сте под ботуш и контрол, и да ви зомбират окончателно!
  И докато **** ******* и Хунтата МУ додрапат до изборите, където ОТНОВО ЩЕ СЕ ВИХРЯТ ФАЛШИФИКАЦИИТЕ ИМ!
  ТАКА ЩЕ Е, РАЯ, ТАКА ЩЕ Е!
  Докато няма НАРОД да помете тая ПАСМИНА, така ще е!
  Заслужавате си съдбата.
  Също така и дребните си душици.
  • Вз
   Вземи си плати
   2 -9
   16:48, 6 юли 2020
   Веселинке ,вземи си плати запора, щото скоро ще ра... Виж коментара
 • 2
  На
  Наско
  15 -7
  14:51, 6 юли 2020
  Така ще продължава извънредното положение докато не измислят ваксина.
  После ще ни задължат да се ваксинираме. Ваксината ще е страшна, а не Коронавируса сега! Ваксината ще води до безплодие и ще заложи в организмите на хората антитела, които ще могат да бъдат задействани от нов вирус от рода на Коронавирус, но той наистина ще бъде смъртоносен и всички, които са се ваксинирали ще умрат. Този, който не се ваксинира, той ще живее. Целта е да се намали световното население.
  • Му
   Мухозол
   2 -10
   16:43, 6 юли 2020
   Купи си ,,Мухозол" и се напръскай ,че та навалят м... Виж коментара
  • Ре
   ресто
   9 0
   18:52, 6 юли 2020
   Самите ортаци на криминалната мутра от Банкя ще го премахнат.
   Боцито лъже и краде собствените си партньори в Шайката.
 • 3
  Ме
  Мери
  13 -2
  15:10, 6 юли 2020
  Защо тези се хилеха, докато съобщаваха новината, особено т. нар. здравен министър – счетоводителят Киро!!! Също и другите двама с брадите, които не мога никога да различа! Подигравката с изпадналия в мизерия българин един ден ще ви се върне. Гадни старци! Тия всички са за затвора и те ще влязат. Сигурна съм.
  • Су
   Суз Маро
   3 -9
   16:47, 6 юли 2020
   Пий си хаповети ,щото Карлуково набира пациенти. Виж коментара
 • 4
  Ис
  Истината
  11 -1
  15:47, 6 юли 2020
  И те така, до ваксината с наночипчето в нея. Мръсни подли боклуци!
  • На
   На теб
   2 -8
   16:45, 6 юли 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
  • Ис
   Истината
   6 -1
   19:58, 6 юли 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 5
  Пи
  Питър Пан
  6 0
  19:55, 6 юли 2020
  Tретият закон на г-жа Паркинсън гласи:
  „Всяко разклащане на Властта на суджуците, асансьорите, терасите, къщите на тъщите, EUROпачките в нощните МУ шкафчета, къщата МУ в Барселона, водомора, боклукомора, гладомора, сектата „Свидетели на SARS-CoV-2″… води до покачване на случаите, обявени за заразени със SARS-CoV-2 и удължаване на срока на действие на медицинския фашизъм.“
 • 6
  Цо
  Цонев
  4 0
  20:06, 6 юли 2020
  Един тъпичък виц от соца, ама е по темата:
  Леонид Брежнев решил да провери докъде народа ще търпи простотиите на КПСС. На един конгрес след речта си казал: Утре, цялата зала, която седите тука, ще ви обесим на Червения площад.
  Гробно мълчание, но очевидно всички се съгласяват с „волята на партията“ и не оспорват решението.
  Бражнев пита:
  -Нямате ли някакви въпроси?
  една ръка се вдига плахо от 7-ми ред:
  – Въжето и сапуна от къщи ли трябва да ги носим или партията ще ни осигури?
 • 7
  Ба
  Батето
  4 0
  20:25, 6 юли 2020
  НОЩ е един орган, създаден от Борисов да му пази ос*ания за*ник, използвайки измислената пандемия/епидемия от коронавирус и естествените страхове у някои хора.
  Предполагам, че информацията за броя направени тестове, която се помества от 1 юни насам, се дължи точно на това питане, защото на ГЕРБавите калинки от НОЩ им е светнала червената лампа, че накрая те ще операт пешкира за създаването на паника и истерия сред хората.
  • Sk
   skull & bones
   2 0
   10:51, 7 юли 2020
   Криминалното банкянско говедо е неспасяемо.

Още новини

Хороскоп за 18.01.2021

Последни новини