Ангел Кунчев: Всички възможни мерки са на масата (видео)

Ако расте заболеваемостта е абсолютно отворена възможността за връщане на най-строгите мерки. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев пред Нова телевизия.

Той уточни, че се надяват да не се стига до това и да могат да се справят с проблема локално, по места, без да има масово затваряне.

През последните седмици високите стойности показват, че вирусът удря там, където има масово събиране, подчерта доц. Кунчев. 

По думите му има значение кого засяга вируса, колко лица влизат в болница, има ли достатъчно легла за тях, струпани ли са в една болница. Всички тези фактори оказват влияние върху предприемането на конкретни мерки.

Кунчев е на мнение, че всички възможни контролни органи трябва да се включат и да следят за спазването на мерките.

Ако ние не се пазим, няма как държавата с централизирани мерки да ни осигури 100% защита, подчерта доц. Кунчев.

По отношение на глобата на премиера за влизане в църква без маска, той отбеляза, че при неспазване на мерките, трябва да се даде пример, че контролът работи.

Доц. Кунчев поясни, че от самото начало на епидемията от всички заразени в болница са само 20%, а едва 5% са тежките случаи.

Главният здравен инспектор подкрепи позицията на БЛС, че за хоспитализация на пациент, е необходимо да се прави тест за коронавирус.

Доц. Кунчев поясни, че никой не дава гаранция дори и да се постигне колективен имунитет, че той ще бъде траен.

На въпрос какво може да очакваме през есента, експертът заяви, че това никой не може да каже. Той обаче критикува, че много бързо сме решили, че лятото е дошло и отиваме на море, и всичко е приключило.

Вирусът се оказа много костелив орех. Проблемът не е приключил, подчерта доц. Кунчев.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ек
    Експерт
    2 0
    12:30, 24 юни 2020
    В началото на какафонията „коронавирус“ написах:
    Пандемията с коронавируса е целенасочена операция подготвена от затворения политически кръг на неолибералната теория и финансирана от големите „онлайн“ компании. Първият етап (първата вълна на пандемията) преследва преминаването на ТЪРГОВСКО-БАНКОВАТА ДЕЙНОСТ в режим на „работа от дома”. Целта е спестяване на огромните разходи по наемане и поддържане на офиси, заплащане на извънреден труд, разходи за охрана, обзавеждане, храна и излишна администрация. През вторият пик на пандемията компаниите свързани с ПРОИЗВОДСТВЕНА ДЕЙНОСТ започват тотална подмяна на работническия състав, като целта е той да бъде заменян с много по-ниско платения труд на гастарбайтери и мигранти. Управлението им също ще се осъществява по метода „работа от дома“. УПРАВЛЕНИЕТО и КОНТРОЛЪТ (наблюдение и проследяване) на човешкият индивид ще се осъществява посредством 5G технологията.
    Всичко това има и своя политически ефект, а именно ускорено разпространение на тъй наречената „АСОЦИАЛНОСТ“, чиято същност е: 1. Ограничаване на социалните контакти. 2. Обезличаване на етнонационалностите, чрез игнориране на обичаи, нрави и традиции. 3. Въвеждане на дистационни форми на обучение. 4. Омаловажаване на историческата памет, чрез промяна на исторически събития и насочване на интересите на индивида към бъдещето. 5. Ликвидиране на понятието „политика“, чрез втълпяване в съзнанието на хомосапиенса до ниво на „жизнена необходимост“ на понятията „лична свобода“, „личен избор“ и „личен интерес“. 6. Постепенно отпадане на необходимостта от понятието „култура на живо“ и заменянето му с понятието „онлайн култура“, чрез преустановяване на финансирането на театрални и оперни постановки, фестивали, конкурси и други мероприятия, изискващи събиране на хора.
    АСОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА е апогея на властващия неолиберализъм, в която обществено-политическите отношения ще бъдат съставени единствено и само от РОБОТИЗИРАНИТЕ действия на отделните индивиди. Това ще гарантира ТОТАЛНОТО ГОСПОДСТВО на световната олигархия в един спокоен за нея свят. Свят без ПРЯК ОБЩЕСТВЕН КОНТАКТ. Свят на БЕЗРАЗЛИЧИЕ.
    Започна се!
    И ПОЗНАХ!
  • 2
    То
    Тотю
    0 0
    23:14, 24 юни 2020
    Подлога. Безсрамник.
Последни новини