Новак Джокович също е заразен с коронавирус

Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович (Сърбия) също е заразен с коронавирус, съобщи "Курир".

Той се завърна вчера в Белград от участие в организирания от него демонстративен турнир от веригата "Адрия Къп" в Задар и се подложи на изследвания за Ковид-19 заедно с членовете на семейството си.

Резултатите на Джокович и на съпругата му Йелена са положителни, а на децата им - отрицателни.

"Всичко, което сме правили през този месец, е било с чисти сърца и искрени намерения. Нашият турнир беше с благотворителен характер с идеята да помогнем на тенисистите от региона, да им осигурим условия за игра и финансови приходи. Искахме да изпратим послание за солидарност, уважение и честна игра, а също така и да помогнем на благотворителни фондации да преодолеят кризисния период.
Организирахме турнира в момент, в който вирусът отслабна, вярвайки, че сме изпълнили условията за безопасност. Изключително съжалявам за всеки отделен положителен тест. Надявам се, че броят на заразените няма да се увеличи. Ще остана в самоизолация в следващите 14 дни, като ще повторя теста след пет дни", заяви Джокович, който допълни, че не чувства никакви симптоми на заболяването.

Участващите в турнирите от "Адрия Къп" в Белград и Задар - Григор Димитров, Виктор Троицки и Борна Чорич, също дадоха положителни тестове за Ковид-19.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Та
    Ташунко сапа
    2 0
    19:00, 23 юни 2020
    Поклонихте ли се на идола си шматки. Почесахте ли му егото с посещението си
  • 2
    Та
    Ташимко сапа
    2 0
    19:01, 23 юни 2020
    Еее. И ще разказвате на внуците си с патос как сте се отъркали по идола
Последни новини