Фестивалът на пясъчните скулптури в Бургас показва любими персонажи

Изображение 1 от 2

    Дванайсет творци ще изработят фигури от пясък за Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас. Всички автори са българи, сред тях петима бургазлии, съобщиха от пресслужбата на общината.

    С голямо забавяне заради кризата с КОВИД - 19, но с много желание Община Бургас започна да подготвя поредно издание на единствения в България фестивал на пясъчните скулптури. Темата е доказано най-интересната за малки и големи - приказни и филмови герои. За съжаление, обилните валежи през юни допълнително забавят работата. Но фестивал със сигурност ще има и надеждата е с активна работа през предстоящите слънчеви дни, скулптурите да бъдат готови за разглеждане на 15 юли или няколко дни по-късно, допълват организаторите.

    Община Бургас много се гордее, че с фестивала създаде българска школа в това изкуство и нашите скулптори са точно толкова добри, колкото чуждестранните, а понякога и по-добри, каза кметът Димитър Николов.

    Сред персонажите от пясък, които ще могат да бъдат разгледани в Бургас са "Маша и Мечока", "Ну, погоди", "Кинг Конг", "Трансформърс роботи", "Семейство Адамс", "Годзила", "Алиса в страната на чудесата" и др.

    От общината информираха, че вече е започнало пресяването на пясъка и подготовката на дървените платформи върху, които творците ще работят.

    Децата до 7 години и хора в неравностойно положение ще посещават фестивала безплатно.

    Фестивалът ще бъде отворен до края на септември.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини