Куба отваря островите си за чуждестранни туристи от 1 юли

Куба, чиято икономика зависи много от туризма, обяви, че ще отвори границите си за летовници на 1 юли.

На първо време обаче те ще могат да почиват само на малки райски острови без да имат пряк досег с населението на основния остров, предаде АФП.

От 1 юли ще се възобнови международната туристическа дейност на малките кубински острови Кайо Ларго, Кайо Коко, Кайо Гилиермо, Кайо Крус и Кайо Санта Мария, обяви министерството на туризма.

Министърът на туризма Хуан Карлос Гарсия заяви, че това не само ще позволи да бъдат предоставени "прекрасни туристически продукти", но и ще гарантира среда, в която ще бъдат намалени рисковете от заразяване с новия коронавирус.

Резервациите ще започнат от днес и повечето полети ще бъдат директни, изпълнявани от чартърни компании и малки самолети.
Куба, която отчете 2280 случая на заразени с новия коронавирус и 84 с фатален изход, обяви, че на нейната територия епидемията е под контрол.

Властите на острова дълго време се въздържаха да спрат туристите по време на пандемията, но в крайна сметка взеха това решение на 24 март.

Туристите са вкарали 3,3 милиарда долара в икономиката на страната през 2018 година. Нови официални данни отчитат спад с една трета на туристическите посещения през първото тримесечие.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини