Театърът отваря врати първо за детската публика

Театрално-музикален център – Кърджали отваря врати първо за най-малките си зрители след отпадането на ограничителните мерки. Завесата ще се вдигне тази неделя, 7 юни от 11 часа, в куклена зала, за представлението „Принцесата и граховото зърно” по Х. Кр. Андерсен. Всяка неделя до края на този месец, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, ще бъдат играни следните представления: на 14 юни – „Момче и вятър” по едноименната народна приказка, на 21 юни – „Бременските музиканти” по Братя Грим и на 28 юни – „Приказки с много песни все за личности известни” от Ран Босилек. Ще бъдат представяни само тези пиеси, чиито актьори са подписали декларация за съгласие да работят в условията на пандемия.

„В ситуацията, в която се намираме, считаме, че най-добре би било сега да вложим усилията си в подготовка на нови заглавия”, коментира директорът на ТМЦ-Кърджали, Гълъб Бочуков. „Готови сме за гостувания, както и да посрещнем колеги от други театри на наша сцена, но след внимателни разчети. Анализите сочат, че евентуални турнета в момента крият финансов риск за театъра”, допълни той.

Трупата на кърджалийския театър ударно започва подготовка на три нови заглавия. Драматичният състав ще работи „Лъжата”, комедия по Михаил Леонтиев. Втората част на образователния спектакъл за вярата „Приказка за словото”, авторска драматизация на Валентин Владимиров и една забавна история за Мечо Пух, разказана от Русалина Майналовска, ще подготви кукленият състав. Срещата си с публиката очаква и мюзикълът „Аршин мал алан” от Узеир Хаджибейли на музикалния състав „Кадрие Лятифова”, чиято премиера въвеждането на извънредно положение отложи.

ТМЦ-прес

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини