Трима задържани за дрога при акции на полицията в Кърджали, единият кътал три вида наркотици

За незаконно притежаване на наркотични вещества трима са задържани в РУ-Кърджали вчера. Три вида наркотици са били открити от криминалисти при претърсване в жилище в областния град, обитавано от 28-годишен. В апартамента били намерени таблетки екстази, кокаин и марихуана. Видът на наркотиците е бил определен с тестове. Мъжът е задържан в полицейското управление в Кърджали. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс. В хода на специализирана операция около 11 часа вчера в областния град за проверка бил спрян лек автомобил, управляван от 36-годишен. 37-годишен пътник в колата изхвърлил през прозореца плик със суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана. При претърсване на колата полицаи открили топче суха листна маса от същия наркотик. Дрогата е иззета. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Пътникът в автомобила е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. В полицейското управление за същото деяние е задържан и 31-годишен, у когото при проверка била намерена доза марихуана. Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и разследващи полицаи продължават работата по досъдебните производства за незаконно притежаване на наркотични вещества.

За хулигански действия Районният съд в Кърджали е наложил глоба в размер на 120 лв. на 19-годишен. Младежът проявил агресивно отношение към полицейски служител, който констатирал нарушение по ЗДвП в областния град. Санкцията на съда е по Указа за борба с дребното хулиганство. На нарушителя е съставен и акт по ЗДвП.

Три досъдебни производства по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс са образувани в полицейските управления в Кърджали и Ардино за нарушаване на задължителна карантина. Предписанията на здравните власти за 14-дневна изолация не спазили двама жители на областния град на 39 г . и 43 г. и 61-годишен ардинец. Във връзка със зачестили случаи от такъв характер напомняме на гражданите, които влизат в страната и имат определен срок за карантина, че за нарушаване на разпореждания на здравните власти в условията на епидемия се носи наказателна отговорност. 

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини