ОД на МВР с призив: Не оставяйте подмяната на лични документи за последния момент!

През 2020 г. и 2021 г. се очаква личните документи на много граждани да изтекат и да се наложи подновяването им. В периода от 1 май до края годината в област Пловдив предстои подмяната на още 70 000 лични карти, 40 000 паспорта и на 64 000 свидетелства за управление на МПС. Пред гишета на БДС на места вече се образуват опашки, а след отмяна на извънредната обстановка те вероятно ще станат и по-големи.

По време на въведеното извънредно положение срокът на валидност на изтичащите в периода от 13 март до 31 октомври лични документи бе удължен с 6 месеца. Ето защо се очаква натоварването в сектор БДС да е в периода септември октомври.

Не оставяйте подмяната за последния момент!“, апелират от ОД на МВР. Целта е да се избегне струпване на много хора пред гишетата, постигане на по-равномерно натоварване на служителите, избягване на напрежението и съкращаване на времето при административното обслужване.

Документите могат да се подменят и преди изтичане на срока им на валидност. Заявителите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г. и ще посетят звената БДС сега, трябва задължително да са снабдени с предпазни средства, припомнят от ОДП.

Жителите на област Пловдив могат да подадат заявление за издаване на лична карта, паспорт, подмяна на СУ за МПС и дубликат, преди изтичане на срока им във всички звена БДС при Районните управления на територията на областта.

Заявления за издаване на документи за самоличност могат да бъдат подадени и чрез електронните административни услуги „Издаване на лични карти на български граждани“ и „Издаване на паспорти на български граждани“.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини