Неправоспособни, с алкохол, с подменени регистрационни табели хванати през почивните дни

Бързо производство е стартирало през вчерашния ден в РУ Хасково срещу 30-годишен от с. Мандра. Той бил хванат от автопатрула да управлява БМВ-то си по улиците на областния град, след като е лишен от правоуправление и с влязла в сила административна мярка.

Още едно производство е било образувано и срещу 24-годишен хасковлия, хванат на улица „Ястреб“ с БМВ с регистрационни табели, отговарящи за друго МПС. В хода на справката е констатирано, че колата е с прекратена регистрация, а водачът й е неправоспособен. 

В ПУ-Любимец е бил доведен 40-годишен жител на с.Малко градище. Производството срещу него е затова, че на 24-ти е управлявал в селото мотопед, нерегистриран по надлежния ред.

За наличие на 1,54 промила алкохол, на 24-ти е задържан в ареста на хасковското управление 35-годишен мъж. Полицаите са го хванали да шофира Опел на улица „Акация“. Установено е, че същият  е и неправоспособен. Отказал кръвна проба.

За използване на чужда регистрационна табела е стартирало досъдебно производство в харманлийското управление. На 22 май в 14 часа на улица „Г.М.Димитров“ в Харманли полицаи са подали сигнал със стоп палка на лек автомобил „Фолксваген“. Водачът не е спрял и е продължил пътя си като е последван от полицейската кола с включени звукови и светлинни сигнали. На улица „Чайка“, преследваната кола е спряла и пътниците са хукнали да бягат. На място е заловено 22-годишно момче от кирковското село Дюлица. При огледа е констатирано, че колата е с чужди регистрационни табели, а в нея са открити и други 2 табели, отговарящи на лек автомобил „Мазда“. Установено, че водачът на колата - 26-годишен харманлиец, познат на органите на реда е неправоспособен и е в процес на издирване. Работата по случая продължава. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини