Териерът Уги от филма "Артистът" беше коронован като най-доброто куче на кинофестивала в Кан

Уги, джак ръсел териерът, който спечели сърцата на зрителите във филма "Артистът", беше избран за любимото куче, получило наградата "Кучешка палма", съобщи Ройтерс.

"Уги щеше много да се гордее", каза дресьорът му Омар фон Мюлер, който прие наградата от дома си в Лос Анджелис. До него стоеше дубльорът на Уги - Даш.

Уги спечели наградата "Кучешка палма" на кинофестивала в Кан през 2011 г. Той почина през 2015 г. от рак на 13-годишна възраст. Филмът "Артистът" с Жан Дюжарден го направи знаменитост. Уги стана първото куче, оставило отпечатъци от лапите си пред Китайския театър в Холивуд, редом със звезди като Мерилин Монро и Кларк Гейбъл. Той участва в телевизионни предавания, както и в церемониите за наградите "Златен глобус" и "Оскар".

Тазгодишният кинофестивал в Кан стана жертва на новия коронавирус, но организаторът на наградата "Кучешка палма" Тоби Роуз каза, че призът за кучета е трябвало да остане в календара. Той е най-големият за техните екранни изяви и с всяка година става по-значим. Миналата година дори Куентин Тарантино прие наградата с гордост и ентусиазъм от името на питбула, партнирал на Брад Пит в "Имало едно време в Холивуд".

Наградата "Кучешка палма" тази година отбелязва 20-годишнина. В журито, избрало най-достойното куче в нейната история, са участвали водещи филмови критици.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини