Полицията с поредната специализирана операция, спипаха пиян и неправоспособни шофьори

Специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места и гарантиране на безопасно движение по пътищата е била проведена на територията на РУ-Кърджали от 13 май до 20 май. В хода на операцията са били проверени 379 моторни превозни средства и 851 лица. Констатираните административни нарушения са 299, от които по ЗДвП са съставени 34 акта и 227 фиша, 31 акта по Закона за българските лични документи и 7 по Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред в общината, 92 протокола за предупреждения. 21 са образуваните досъдебни производство и заведени заявителски материала. За извършени престъпления са били задържани 20 лица, обявен за общодържавно издирване е бил установен от полицейски служители.

59-годишен водач на Ситроен“ се блъснал в еластична ограда по пътя от село Черноочене към Кърджали вчера около 10,30 часа. Няма пострадали. Загуба на контрол над управлението след спукване на гума причинило произшествието. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат.

Бързо производство е образувано в РУ-Ардино за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Около 16,30 часа вчера в района на село Брезен бил спрян лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 65-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 1,39 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но е отказана кръвна проба за анализ. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Две нерегистрирани моторни превозни средства са били установени при специализирана операция на територията на РУ-Кърджали. При извършена проверка от полицейски служители между селата Чилик и Севдалина се оказало, че 15-годишен неправоспособен водач се придвижва с мотопедът без регистрация. Същото нарушение било засечено в областния град. 49-годишен управлявал лек автомобил „Шевролет“, който бил с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Работата по двата случая е по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

  Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини