Двегодишно дете изпадна от кола по време на движение до Черноочене, оцеля по чудо

2-годишно дете паднало по време на движение от лек автомобил през отворена врата. Момченцето било е прегледано в Спешното приемно отделение и освободено. Произшествието станало около 20 часа снощи между селата Житница и Черноочене. Лекият автомобил „Фолксваген“ бил управляван от 30-годишна жена. Колата не е била оборудвана с обезопасителна система за деца. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

 Лек автомобил „Фолксваген“ изгорял тази нощ около 3,30 часа. Колата била паркирана в района на село Загорско. Екип на пожарната служба в Момчилград загасил огъня, причинен от късо съединение.

Бързо производство е започнато в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 1,30 часа тази нощ за проверка на ул.“Стефан Стамболов“ в областния град бил спрян „Мерцедес“, управляван от 22-годишен. Тестът за алкохол на шофьора отчел 1,56 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но е била отказана кръвна проба. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Специализирани операции. 943 моторни превозни средства са били проверени на територията на областта при специализирана операция от 13 май до 20 май с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия с акцент върху контрола на водачите за правоспособност, за спазване на скоростните режими, за употреба на алкохол и наркотични вещества. Констатираните нарушения са 438, от които 173 са за превишена скорост и за тях ще бъдат съставени електронни фишове. Актовете по ЗДвП са 44, фишовете 221.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини