Полицията задържа двама за притежание на наркотици

В хода на специализирани полицейски операции от служители на полицията при РУ Първомай са задържани двама млади мъже, съобщава пресцентъра на ОДМВР - Пловдив.

В единия случай  е извършено претърсване в жилището на 18-годишен криминално проявен младеж, многократно осъждан за разпространение на наркотици. В момента на проверка, младият мъж успял да сложи в устата си и да преглътне носеното от него полиетиленово топче, вероятно с наркотично вещество. На адреса, който обитава, са открити и иззети стъклен съд с 23 полиетиленови топчета канабис и марихуана, саксия с канабис, електронна везна и мобилен телефон. Иззетото вещество е с общо тегло 4,54 гр. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 354А ал.1 от НК. Установени са и са разпитани свидетели, на които момчето е продавало наркотици.  След  доклад на дежурен прокурор лицето е привлечено като обвиняем и задържането му е удължено за срок до 72 часа. Предстои разглеждане на искане в ОС Пловдив за вземане на постоянна мярка за неотклонение «задържане под стража». 


За срок от 24 часа в ареста на РУ Първомай за притежание на наркотици е задържан и 27-годишен мъж от село Градина. Проверката е извършена в хода на специализирана операция на територията на селото, а в дома на мъжа на улица «Никола Вапцаров» униформените са открили марихуана. Иззетото вещество е с тегло 1,45 гр. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини