10 работници от най- големия завод за авточасти Пазарджик са с Ковид-19

10 случая на положителни проби на Covid- 9 са установени при работници в Завод "Костал" - за това информира областният управител на Пазарджик Стефан Мирев след заседание на Областния кризисен щаб.

Работниците са в добро здравословно състояние и под домашна карантина. 

По данни от завода, в който се произвеждат авточасти, са затворени и дезинфекцирани производствените линии, на които са работили заразените. В момента заводът работи с не повече от 100 човека персонал, извършва се епидемиологично проучване, за да се вземе по-нататъшни решение за режима на работа.

Най-големият завод за производство на автомобилни части в Пазарджик спря работа от 30 март 20 април след като партньорите му в Германия прекратиха дейността си заради корона епидемията.  Тогава 2 хиляди работници бяха пуснати в отпуск. 

В Областта към днешна дата са хоспитализирани 13 души с коронавирус. 28 са на домашно лечение, 30 са излекувани, а 1985са под домашна карантина. 

След изтеклата карантина и дезинфекцията в Интензивното отделение на МБАЛ Пазарджик то функционира нормално. Няма нови случаи на медицински лица, заразени с COVID 19.​

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини