Първият плаж в света, на който ще отсядаме с резервации

Канет де Беренгер е средиземноморски град, който се намира на 32 км северно от Валенсия. И като всяко морско градче с плаж, се готви да посрещне лято с туристи.

Заради ситуацията с COVID-19 обаче, ситуацията с летуването на много места по света ще се промени значително и Канет де Беренгер вече са напълно подготвени да посрещнат предизвикателството. За да ограничат достъпа на прекалено много хора до плажовете, от градчето са взели мерки. Всички, които искат да отидат на плаж това лято, ще трябва предварително да да направят резервация за място на пясъка.

Това ще става с помощта на специално изградена система под формата на приложение, благодарение на която туристите ще могат да резервират своето място на плажа.

"Това лято ще бъде много по-различно. Ще има повече място между вас и вашия съсед. Нещо като бизнес класа, но на плажа", казва кметът на града Пер Джоан Антони Хорда пред CNN.

Според системата, на плажа ще бъдат очертани квадратни зони, които се намират на разстояние от 1.8 метра. Всяка зона ще има възможност за резервиране - сутрин или следобед, но не и през целия ден. На плажа ще могат да бъдат дневно максимум 5000 души, което е около половината от нормалния му капацитет.

Времето на пристигане на плажа за настаняване също ще бъде съобразено, за да се избегне струпване на входа, като посетителите първо ще трябва да се регистрират, за да потвърдят резервацията си. След като стане ясно, че всичко е точно, плажуващите ще бъдат отведени до тяхната запазена зона от специален отговорник по настаняването, за да се избегне объркване и ненужно смесване на хора.

View this post on Instagram

Осень в Канете (40 км от Валенсии), пляж опустел, только в солнечные и тёплые выходные дни приезжают испанцы из Валенсии и провинции #Арагон. Сезон 2020 начнётся в июне, но в мае уже тепло и можно купаться. Канет предлагает большое количество апартаментов под сдачу в аренду. Самые высокие цены в июле и августе, стоимость ниже, если арендовать на месяц и дольше. Пляжи очень чистые, оборудованы дорожками, душевыми, специальное оборудование для людей с ограниченными двигательными возможностями. Лежаки, зонтики приносят свои, везде продаются, аренды лежаков нет, пляжи бесплатные. #испания #канет #отдых #море #лето2020 #валенсия #арендааппартаментов #аппартаментыиспания

A post shared by Marina Chekalina (@chekalinamarina) on

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини