Над 73,5% от всички заразените с коронавирус в Турция вече са излекувани

Активните случаи на КОВИД-19 в Турция са малко над 35 000 души, сочат най-новите данни на здравното министерство. Страната запазва тенденцията повече пациенти на ден да бъдат излекувани, отколкото са новите заразени.

Над 73,5% от всички заразените с коронавирус в Турция вече са излекувани.

Общият брой на жертвите на новия вирус в страната е 4140 души.

До полунощ във вторник срещу сряда продължава въведената в 15 от най-големите градове забрана за излизане на улицата. Ограничението влезе в сила в полунощ в петък срещу събота.

По-рано забраната за излизане важеше за 31 големи града, но за някои населени места, включително и туристически центрове като Айдън и Анталия, тя беше вдигната поради подобряването на епидемичната обстановка. Не закъсня и увеличаването на броя на посетителите там. В Кушадасъ за последните 5 дни са влезли около 72 660 автомобила, сочат данните на вътрешното министерство.

В редица градове улиците обаче опустяха поради най-горещото време от 91 години насам. В Анталия, Адана, Бурса и Мармарис бяха отбелязани температурни рекорди, като в Анталия температурите достигнаха 42,7 градуса по Целзий.

В неделя хората над 65 години имаха възможност да излизат от домовете си за 6 часа, като здравният министър призова за носене на маски и спазване на социална дистанция.

https://www.bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини