Президентът Румен Радев подписа указ за промените в Закона за здравето, ще сезира КС

За да не се прекъсва социалната и икономическа подкрепа за потърпевшите граждани и бизнеса в условия на криза, растяща безработица и загуба на доходи, президентът Румен Радев подписа указ за обнародването на промените в Закона за здравето.Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава Румен Радев нееднократно е призовавал отговорните институции към планирано и управляемо излизане от извънредното положение. Липсата на план от страна на Министерски съвет доведе до приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето в последния възможен момент и то с неясни и противоречиви разпоредби, се посочва в съобщението.

Следвайки последователната си позиция да защитава Конституцията и основните права и свободи на гражданите, държавният глава ще сезира Конституционния съд за определени текстове, които са в противоречие с Основния закон, посочват от "Дондуков"2. Мотивите на президента ще бъдат оповестени в следващите дни, пише още в съобщението.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Славяновец
    0 0
    09:26, 14 май 2020
    Всички са навързани като свински черва, българи! Не го ли разбрахте! Не разбрахте ли, че единственото, което правят е да си пазят задниците! Днес на Деса мъжът й се показа като жалък страхливец и подписа мракобесния закон! Уж с нещо не бил съгласен! Кого лъжеш бе, делянпеевска и сарайска марионетко? Кого?! Някой да е чул на Деса мъжът й да каже и една дума против уродливото туловище в Дубай, което е подчинило вече цялата държава? Да го е чул да каже нещо за агент Сава, на когото ******* от СИК подари половин България? Няма и да го чуете! Благодарен е човечецът, че с осигурените от тях гласове стана президент! А, да помните какво каза след президентските избори ******* от СИК? каза, че са загубили, защото не са искали да спечелят! Тоест, че са сложили кандидатурата на грозната и тъпа стругарка от Плевен, за ад спечели на Деса мъжът й! Ега ти измамника! Да заминава в читалището в с. Славяново и там да рецитира!

Още новини

Случаен виц

Последни новини