Как ще помогнат ваксините на Бил Гейтс "да обезлюди света"?

На 21 януари 2016 г. сайтът за съмнителни новини и теории на конспирацията Your News Wire (сега NewsPunch) публикува статия с заглавие „Бил Гейтс признава „Ваксините са най-добрият начин за обезлюдяване“. Статията започва с шокиращото твърдение, което гласи: „Бил Гейтс открито призна, че ваксинациите са създадени така, че правителствата да могат да обезлюдят света.“

В подкрепа на това твърдение, сайтът представя видео от февруари 2011 клип, в който Бил Гейтс е интервюиран от Санджай Гупта от CNN за усилията на фондацията си за създаване на ваксини:

Д-р Санджай Гупта: Десет милиарда долара през следващите 10 години, за да стане „годината на ваксините“. Какво точно означава това?

Бил Гейтс: През това десетилетие вярваме, че може да се постигне невероятен напредък, както в измислянето на нови ваксини, така и при осигуряването на това да стигнат до всички деца, които се нуждаят от тях ... Нуждаем се само от още шест или седем - и тогава ще имате всички инструменти за намаляване на детската смъртност, намаляване на нарастването на населението и всичко - стабилността, околната среда - всичко ще спечели от това.

За да се увери, че поантата не е изгубена за читателя, Your News Wire повтаря „намаляване на нарастването на населението“, подчертавайки го многократно с различни скорости на възпроизвеждане, сякаш предполага, че това случайно се е изплъзнало от езика на Бил Гейтс, разкриващо някаква гадна тайна. Тази история бе подсилена с друго видео, което се отваря с този текст

Следват два кратки откъса от наскоро заснета презентация на TED (февруари 2010 г.) не от някой друг, а от самия Бил „Майкрософт“ Гейтс… Тъй като Гейтс между другото се занимава с проблема [за намаляване на въглеродните емисии], той продължава да заявява, че един от начините за постигане на тази цел е да се намали глобалното човешко население.

В първия клип ще го чуете да казва ясно, че смята ВАКСИНИТЕ за желани за тази цел. Освен това случайно ще го чуете да ги рекламира като грижа за здравето и репродуктивното здравеопазване, за да постигне същата цел.

Във втория откъс ще чуете Гейтс отново да потвърди дълбоката му привързаност към ваксините

Същественият момент според Your News Wire е следното изявление на Гейтс: „Първо, имаме население. На земята днес има 6,8 милиарда души. И ще станат към около девет милиарда. Сега, ако свършим наистина много работа с новите ваксини, здравеопазването, репродуктивните здравни услуги, бихме могли да ги намалим с може би 10 или 15 процента… “

Предположението, подсказано от двата клипа и аргументирано по-нататък в статията, бе, че Гейтс знае, че ваксините са опасни - и той използва тази информация, за да убие децата в развиващия се свят, за да ограничи нарастването на населението. В действителност обаче, изявленията на Гейтс по отношение на ваксините и нарастването на населението не са били нито случайно отронени думи, нито зли планове за нов световен ред.

Както бе обсъдено в статия на Forbes от 21 ноември 2011 г., описваща историята на Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, намаляването на растежа на населението винаги е било неразделно от заявената им мисия - „подобряване здравето на хората и да им се даде шанс да се избавят от глада и крайната бедност“:

През 1997 г., когато той и Мелинда за първи път се заемат с общественото здравеопазване ... те се съсредоточават върху контрола на раждаемостта, финансирайки усилията на Джон Хопкинс да използват компютри, за да помогнат на жените в развиващия се свят да научат за контрацепцията. Логиката е ясна. Здраве = ресурси ÷ хора. И тъй като ресурсите, както Гейтс отбеляза, са сравнително ограничени, отговорът лежи в контрола на населението.

Както е разгледано по-нататък в тази статия, по-късно Гейтс стига до извода, че контролът върху раждаемостта не е най-добрият подход за постигане на целта за по-бавно нарастване на населението, вместо да осъзнае, че - контраинтуитивно - намаляването на детската смъртност е най-добрият начин за ограничаване на растежа на населението:

Тай разбира, че когато коефициентът на смъртност спадне - по-специално, под 10 смъртни случая на 1000 души - като следствие раждаемостта и растежът на населението се стабилизират. "Това противоречи на здравия разум", казва Гейтс. Оказва се, че повечето  родители не избират да имат осем деца, защото искат да имат големи семейства, а тъй като знаят, че много от децата им ще умрат.

„Ако майката и бащата знаят, че детето им ще доживее до зряла възраст, те започват естествено да намаляват числеността на популацията“, разказва Мелинда.

Това е акцент, който Гейтс многократно повтаря и неговите възгледи са ясно изразени в годишното писмо на Фондацията Бил и Мелинда Гейтс:

Изненадващ, но важен факт, който научихме, е, че намаляването на броя на смъртните случаи всъщност намалява нарастването на населението ... Противно на мълтусианския възглед, че населението ще нараства до краен предел, въпреки че много деца могат да бъдат хранени, всъщност родителите избират да имат достатъчно деца, които да им дадат голям шанс няколко да оцелеят, за да ги подкрепят, докато остареят. С увеличаването на броя на децата, оцелели до зряла възраст, родителите могат да постигнат тази цел, без да имат толкова деца.

Мелинда: Спасяването на живота на децата е целта, която положи началото на нашата глобална работа. Това е сама по себе си достатъчно добра цел. Но след това научихме, че има и други предимства. Ако родителите вярват, че децата им ще оцелеят - ... - те избират да имат по-малко деца.

Бил: Когато една майка може да избере колко деца да има, децата й са по-здрави, по-добре се хранят, умствените им способности са по-високи - и родителите имат повече време и пари, с които да обезпечат здравето и образованието на всяко дете. Така семействата и страните излизат от бедността. Тази връзка между спасяването на живота, по-ниската раждаемост и унищожаването на бедността бе най-важният ранен урок, който Мелинда и аз научихме за глобалното здраве.

С други думи, Гейтс не се интересува от използването на ваксини за намаляване на популацията, като ги използва като причинител на смърт или инструмент за стерилизиране на нищо неподозиращи маси. По-скоро Гейтс е заинтересован да запази повече деца живи, за да намали нуждата на родителите да имат повече деца, като по този начин ограничи общия темп на нарастване на населението.

Както се вижда от документ, публикуван в Science през 2014 г., който се опитва да изчисли бъдещия прираст на населението, не всички са убедени, че детската смъртност е ключът към намаляването на ръста на населението. Според това проучване по-голямо влияние за намаляването на прираста на населението биха имали "по-големите инвестиции в програми за семейно планиране за задоволяване на неудовлетворената нужда от контрацепция и в образованието на момичетата".

Но възгледът на Гейтс върху приноса на детската смъртност за нарастването на населението обаче все повече се обсъжда в научната литература и все още е обект на дискусии. Но този дебат очевидно е далеч от това, което Your News Wire.com се опитва да внуши, че Бил Гейтс иска с "вредните" ваксини да "убие хората", за да спаси планетата от въглеродния диоксид.

Източник:

Did Bill Gates ‘Admit’ Vaccinations Are Designed So Governments Can ‘Depopulate’ the World?, Snopes

Източник: nauka.offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ха
  ха!
  10 -4
  11:44, 12 май 2020
  За какво се мисли тоя човек и кой му дава право да се занимава с това?Аз например го подозирам.Защо му е да патентова коронавирус? Дали не е по информиран от нас и знае че ваксината ще стане задължителна? Айде да не ми се прави на много загрижен ...загрижен е само за още пари.Като че ли и тези не са му предостатъчно. Гадно е.По добре да не се оправдава че го прави от мисъл за човечеството ...

Хороскоп за 06.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстоят ви може би повече ангажименти отколкото сте предвидили и въпреки почивния ден, някои от вас ще бъдат доста натоварени. Въпреки това дейностите, с които се захващате ви носят удовлетворение и стимулират доброто ви самочувствие. Това е особено валидно ако са непосредствено свързани с деловата сфера. Можете да разчитате на добри приходи.
06 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешният ден няма да остави време за почивка на онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. Действате бързо, когато това се изисква от вас, но през останалото време добре премисляте действията си и предпочитате да не избързвате. Очаквайте скорошни приходи от дейност, която сте успели да реализирате с помощта на близък човек.
06 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се погрижите за всичко, което планирате днес да приключи в рамките на деня. Градивните ви усилия ще ви държат в добра форма и ще съумеете да се организирате с времето си. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени.
06 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазете за себе си намеренията, не ги правете достояние на всички. Очаровани сте от вниманието на човека до вас и това ви обнадеждава за връзката ви. Новини от близък човек, пребиваващ в чужбина. Притесненията ви ще отшумят и скоро ви очакват нови развития. Хранете се здравословно, възможни са неразположения.
06 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте се по-добре, ако искате да се справите с всичките си задачи. Пред вас ще се изправят предизвикателства, изкушенията на които ще ви проводят в друга посока на мислене. Ще се стремите да повишите благосъстоянието на семейството си и ще намирате преки пътища за постигането му.
06 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е особено подходящ за почивка и развлечение. Имате нужда от отдих и зареждане със свежи сили, затова не се колебайте да прекарате този ден по възможност на открито и в компанията на близки хора. Чувствате се добре в ролята на организатори, затова едва ли ще сбъркате ако се наемете с инициирането на подобно мероприятие.
06 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Овладейте емоциите и ще си спестите разочарования и неприятности. Споделете отговорностите и не предприемайте нищо ново. Не се натоварвайте с информация, която не ви засяга пряко, търсете тишината и спокойствието. Погрижете се за дома, направете пролетно почистване и мислите ви ще се успокоят.
06 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се разпилявайте в много посоки, за да не провалите изпълнението на важен ангажимент. Можете да направите и нещо повече за себе си, без да изпускате от контрол ситуацията. Ще получите възможност за допълнителни доходи, предвид нарасналите си нужди, но и защото имате енергия за това.
06 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В личния ви живот ще настъпи объркване, породено от разминаването между очакваното и случващото се. Проявете разбиране и търпеливо изчакайте момента за решителни действия. Твърде често оставяте емоциите да ви водят, а от това следват различни проблеми. Дайте си малка почивка.
06 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на хубав и ползотворен ден. Вътрешното ви чувство за равновесие и справедливост ще ви изведе на правилните позиции, дори да изненадата с поведението си някого. Силата ви е в разума и умението да постигате целите си, нещо с което не всеки може да се похвали. Възможно е ново приятелство.
06 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Покажете доброто си отношение към хората, с които общувате и ще направите деня по-хубав, освен, че има какво да научите за себе си. Настроението ви ще се подобри от присъствието на някой, който не спира да ви вълнува. Споделете любовта си и ще откриете, че чувствата ви са взаимни.
06 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изчистете главата си от излишни и натоварващи ви мисли. Дистанцирайте дразнителите около себе си и ще се почувствате добре. Хубавото време, приятелите и развлеченията ще направят деня ви приятен. С нови сили ще се посветите на заниманията си и ще оставате доволни от себе си.
06 юни 2020

Случаен виц

Последни новини