Чака ви 2 седмици карантина, ако отидете на море в Гърция или Турция

Ако пътувате след 13 май в Гърция или Турция, ще е необходима 14-дневна карантина, съобщи пред журналисти в парламента  министърът на туризма Николина Ангелкова. 

Това са временните мерки на този етап, към днешна дата. Ситуацията е изключително динамична. Очакваме указанията на Европейската комисия - ръководството, което се готви в сектор "Туризъм". Указанията ще бъдат обявени на 13 май, уточни Ангелкова.

Същевременно и от външното ни министерство днес обявиха, че "публикациите във фейсбук относно подписано двустранно споразумение между България и Гърция за пътуване на граждани без карантина не отговарят на истината."

Бих искала да призова всички българи да почиват на българското Черноморие. Разчитаме на всички да посетят българското Черноморие. Времето е прекрасно, надявам се да се задържи по този начин, каза министърът на туризма.

24 май е прекрасен празник - всеки, който има възможност, е добре дошъл по българското Черноморие и навсякъде в страната, призова тя.

Ангелова съобщи още, че на 1 юни плажовете имат готовност да стартират своята работа.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Си
    Симо
    6 -1
    20:30, 11 май 2020
    Ясно как ще ни спират цялото лято да не почиваме в Турция и Гърция! Да пълним джобовете на мутраците .
  • 2
    Мн
    Мнение
    5 0
    21:44, 11 май 2020
    Ангелкова, ти акъл в тая глава нямаш ли?! Защо чакаш разпоредби от Европейската комисия, а не правиш ти предложения, които да защитават интереса на българските граждани?!
  • 3
    Ло
    локомотива
    5 -1
    22:42, 11 май 2020
    Ама николино,ама конска главо,ти мозък имаш ли ма,по много елементарен начин се опитваш да принудиш хората да ходят на лайноморието ама няма да стане,под карантина ще съм и пак ще почивам в Гърция.Нека се юрне този народ в Турция и Гърция па ти после ги карантинирай.ОФЦА.

Случаен виц

Последни новини