Фенове празнуват любимия си Ден на "Междузвездни войни“

Феновете на "Междузвездни войни“ по цял свят днес празнуват любимия си ден от годината – Денят на „Междузвездни войни“ – 4 май, с призива “May the 4th be with you!” ("нека 4-ти бъде с теб“), произлязъл от емблематичната фраза от сагата "Нека силата бъде с теб!“ (“may the force be with you!“), с която джедаите си пожелават "на добър път“.

Обикновено този ден се отбелязва с изобилие от шеги и различни разработени теми в социалните мрежи и пресата, въртящи се около далечната, далечната галактика, както и от различни шествия навън с причудливи партита. Но тази година ще бъде малко по-различно, тъй като хората са ограничени в домовете си поради строгите мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, пише БГНЕС.

Италия, Испания, Германия и Австрия облекчават блокирането през последните седмици, но животът е все още далеч от завръщането си към нормалното.

И така – Дарт Вейдър с ръкавици и маска може да се окаже един от най-защитените измислени герои насред Ковид-19. Евронюз хвърля поглед как земляните отбелязват Деня „Междузвездни войни“ в безопасност далеч от пандемията.

За да се спазят препоръките за стоене у дома в различните страни, това би могло да бъде перфектното време за гледане на филмите от поредицата – предистории и всички останали.

В момента Дисни+ предлага седемдневна безплатна пробна версия, което прави цялата сага достъпна за стрийминг. Не само това, но Дисни+ също отбелязва деня, като пуска най-новия филм от поредицата за стрийминг също на 4 май. "Възходът на Скайуокър“ може да се гледа и в Sky Store, NowTV и може да бъде закупен на DVD.

За всеки, който търси нещо малко по-различно, "The Mandalorian“, пряко предаване на живо за поредицата, също е достъпно за стрийминг.

Източник: bgOnAir

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини