Меган Маркъл губи първия рунд в съдебната сага срещу таблоид

Лондонският Върховен съд отхвърли част от съдебния иск, заведен от херцогинята на Съсекс Меган срещу таблоида "Мейл он сънди" предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Меган, която е съпруга на внука на британската кралица Елизабет Втора, принц Хари, съди издателя "Асошиейтед нюзпейпърс" за публикация във в. "Мейл он сънди" от месец февруари миналата година. В нея бяха изнесени части от писмо, изпратено до баща й Томас Маркъл.

По време на изслушване миналата седмица, адвокатът на изданието настоя обвиненията за това, че вестникът е действал недобросъвестно и е стимулирал раздора в семейството, да бъдат изключени от делото. Както и други препратки към статии, които Меган твърди, че били неверни.

Съдът се съгласи в петък тези елементи да бъдат извадени от делото. То е свързано с публикувани през февруари 2019 г. статии за караница между Меган и баща й след сватбата й с принц Хари през месец май предишната година. Дни преди венчавката се разбра, че баща й, който прекарал сърдечна операция, няма да е сред присъстващите, но стана ясно, че е позирал за снимки на папарак.

Документи, представени от адвокатите на Меган, показваха, че "Дейли мейл" и други таблоиди са преследвали, унижили и манипулирали Томас Маркъл, като са допринесли за свадата между баща и дъщеря. Адвокатите твърдят, че вестникът неправилно е цитирал писмото, за да представи кралските особи в лоша светлина, макар никога да не се е предвиждало то да стане публично достояние. Поради което настояват за парично обезщетение.

Адвокати на "Дейли мейл" изтъкнаха, че приятели на Меган са представили нейната версия за събитията пред американското сп. "Пийпъл" и че като се има предвид нейният кралски статут, съществува законен публичен интерес към личността й и семейните й отношения.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини