Самолет на Уиз еър пристигна в Лондон от София

Самолет на унгарската нискотарифна компания Уиз еър (Wizz Air) пристигна на летище Лутън в Лондон от София, предаде Ройтерс в петък. Това е една от първите европейски авиокомпании, възобновили полети след тяхната забрана в контекста на кризата с коронавируса.

Най-малко един човек на борда беше видян с предпазна маска през прозореца. Имаше и десетина пътници на летището, спазващи социална дистанция, вероятно дошли за обратния полет малко по-късно.

Европейските авиокомпании спряха повечето си полети през последните шест седмици след наложените от правителствата ограничения за пътуванията, за да се спре разпространението на коронавируса.

Миналата седмица Уиз еър обяви, че планира възобнови някои от основните си маршрути до дестинации в Румъния, Будапеща в Унгария, Лисабон в Португалия и Тенерифе в Испания, както и няколко други.

На таблата за пристигащи и заминаващи полети на лондонското летище Лутън с петък бяха обявени три самолета на Уиз еър. Авиокомпанията заяви, че е важно да се поддържа инфраструктурата оперативна и че има хора в Европа, които се нуждаят да пътуват, за да работят.

Според информиран източник процентът на затовареност на днешните полети е бил обикновено под 50 на сто.

Въздушните превози в Европа са намалели с около 90 процента по данни на Международната асоциация за въздушен транспорт (МАВТ - IATA). Извършват се единствено полети за репатриране на граждани в родината им, превоз на медицински експерти и товарни доставки.

Уиз еър, чийто географски район е Централна и Източна Европа посочи, че всички пътници в самолетите й трябва да са с маски и ръкавици. Великобритания обмисля налагане на двуседмична карантина за пристигащите в страната. 

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Си
    СИ
    3 0
    13:30, 2 май 2020
    Да не се чудите след две седмици да започнат да се връщат
  • 2
    Xy
    xyz
    5 -1
    18:20, 2 май 2020
    Ман*галите се разщъкаха.
  • 3
    Ма
    Манго
    1 0
    21:06, 3 май 2020
    То ако ги нямаше ******ите България най-вероятно щеше да бъде водеща икономическа сила.А ?Да и вируса щеше да заобиколи ...
Последни новини