Индия обяви облекчаване на наложените заради коронавируса мерки

Индия обяви облекчаване на наложените заради коронавируса ограничителни мерки, засягащи 1,3 милиарда души, като разреши отварянето на някои магазини, предаде Асошиейтед прес.

Квартални и самостоятелни магазини ще могат да отворят врати, ако служителите в тях носят предпазни маски и спазват социалната дистанция. Магазините в търговски центрове обаче остават затворени, добави вътрешното министерство.

Облекчаването на ограниченията няма да е в сила в цялата страна. От обхвата на тези мерки се изключват стотиците райони, в които са въведени извънредни ограничителни мерки или има най-висока опасност от заразяване.

Досега Индия е регистрирала над 24 500 случая на коронавируса и 775 смъртни случая. Най-тежко засегнатите щати са Гуджарат, Махаращра, Раджастан и територията на Делхи.

Ограничителните мерки бяха въведени на 25 март и срокът на действието им изтича на 3 май. Миналата седмица правителството разреши подновяване на производствената и селскостопанска дейност в провинциалните райони, след като милиони работници, получаващи заплащане на ден, останаха без работа.
Нарастването на броя на заразените в Индия е линейно, а не експоненциално, подчерта вътрешното министерство.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини