5 храни, които трябва да включите в менюто си

Здравословното хранене за някои хора означава едно – повече разходи за пазар. Истината обаче е друга.

Може да направите бюджетен пазар, стига да планирате предварително покупките. Кои са от първа необходимост, като задължително включите някои от предложенията, които ще видите по-долу, както и да разпределите парите, с които разполагате за седмичен пазар.

Не е трудно, не изисква много време или усилия, за да си направите дори седмичен план, по който да се движите, за да не губите излишни нерви.
 
Здравословно не означава да купуваме скъпи храни, а да пазаруваме умно.

5 храни определено заслужават да бъдат консумирани ежедневно.

1. Морска храна

Различните видове морска храна носят много ползи и хранителни вещества със себе си. Всички те са естествен източник на витамини и минерали, подхранват здравето на сърцето, богати източници са на Омега-3 мастни киселини, които спомагат да се намали риска от развитие на Алцхаймер.

2. Спанак

Попай донесе истинска слава на този зеленчук. Родителите насърчават децата си да консумират повече спанак, за да станат силни, като Попай. Лесно може да се добави спанак към сандвича за училище, вместо маруля например.

3. Домати

Колкото и да е чудно, доматът се нарежда също сред най-здравословните и вкусни храни. Италианската дума “Pomodoro” в превод означава “ябълка от злато”.

4. Чесън

В миналото се е използвал не толкова за консумация, колкото заради лечебните му свойства. Днес е неизменна част от кухнята на цял свят.

5. Черен шоколад

С високото си съдържание на какао, той е един от най-добрите източници на антиоксиданти на планетата.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини