Наша фабрика произвежда по 2000 защитни облекла ежедневно

Изображение 1 от 2

    Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски посетиха фабрика за производство на високотехнологични защитни облекла в София. Проверката беше предавана на живо във фейсбука на премиера.

    Българската компания "Аполо" разполага със собствени шивашки фабрики, развоен център и логистична база. От компанията обясниха, че за да са удобни и сигурни облеклата, на година се правят над 2000 лабораторни теста. От фабриката представиха и документ от Департамента по вирусология, който доказва сигурността на мембраната на платовете. За да се направи дадена дреха удобна, има над 50 000 точки, които трябва да се съобразят, допълниха още от фабриката.

    От началото на кампанията от "Аполо" са произвели около 15 000 защитни облекла. В момента се правят по 2000 облекла на ден. Има потенциал за изработката и дори на по 6000 облекла дневно. Фабриката разполага в момента с материал за изработката на около 100 000 защитни облекла, посочиха оттам.

    "Не искам да има медици без защитни облекла. Ще информирам европейските колеги, че вече имаме бройки над резерва. Ще се презапасим и ще помогнем и на другите", заяви Бойко Борисов. Той изтъкна, че не може да се казва, че има недостиг на защитни облекла, при положение, че само в тази фабрика се шият по няколко хиляди облекла на ден.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини