НАСА предлага онлайн тренинги за астронавти, докато сме в изолация

НАСА и Националната лаборатория на МКС са разработили редица приключенски програми и дейности за всички деца, останали в изолация у дома, включително тренировъчна програма, за да станат домашен астронавт, да построят ховъркрафт, да изстрелят ракети и много други.

"Астронавтите виждат света от космоса и искат да споделят неговата красота и неговата многостранност", обясни мениджърът на образованието на Националната лаборатория на МКС Дан Барстоу.

"Правят медицински експерименти, за да търсят лечения и помагат на младите хора да видят силата на мистериозната Вселена, която ни кара да изследваме."

Сега учениците (и техните родители) могат да се присъединят и да изучават различни предмети - от науките за живота и здравето на хората до роботика, математика и физика. Има и комплект с конкретни ръководства за детската градина до 12-та година.

Студентите могат да участват в експерименти като астронавтите на Международната космическа станция и да сравняват резултатите с тези от космоса.

Например, да изучат микрогравитацията, използвайки прости материали, за да демонстрират как астронавтите плуват в космоса - не поради липса на гравитация, а защото непрекъснато падат към Земята.

Децата също могат да допринесат за развитието на науката като се присъединят към граждански научни проекти, като комбиниране на изображения за търсене на нови кафяви джуджета и планети, използване на спътникови данни за подпомагане на биолозите да проследяват популациите от пингвини и обучение на компютър да мисли като учен за бъдещите мисии на Марс.

До 22 април учениците дори могат да помогнат да бъдат избрани растенията-астронавти, които ще растат в космоса. Планът е мисията на SpaceX през октомври да достави на астронавтите космически бобови растения, но коя точно ще е бобовата култура, все още не е решено. Можете да се присъедините към екипа Alfalfa, Mungbean или Lentil и да помогнете на учените да разберат кое растение е най-подходящо за отглеждане на МКС.

Предизвикателството на Leguminaut също учи учителите да проектират процесите на мислене и преглед - полезни умения за новите предизвикателства, с които много родители сега се сблъскват, след като трябваше да поемат ролята на учител.

Създателите на всичките тези дейности имат за цел да вдъхнат надежда у младите хора през тези предизвикателни времена.

"Знаем, че много студенти учат вкъщи в момента и практическите дейности са особено важни, за да останат ангажирани и да учат. Всички сме заедно в това", казват от Националната лаборатория и партньорите на МКС.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини