Държавата ще изкупи зеленчуци от български производители, които не са успели да пласират продукцията си

Държавата ще изкупи зеленчуци от български производители, които не са успели да пласират продукцията си и ще ги предостави на социални домове и патронажи. Това заяви днес в Твърдица министър-председателят Бойко Борисов, който бе на посещение в местна фирма, специализирала се в производството на защитни облекла. Продуктите ще бъдат раздадени на хората по време на празниците.

"Това е по тяхна вина, защото не спазваха дисциплината, те се самозатвориха, заяви премиерът, визирайки струпванията по пазарите и последвалите санкции със затварянето им.

Премиерът призова веригите за разпространение на хранителни продукти да направят бързо щандове за българските продукти, за да не може готовата свежа продукция да пропадне.

Земеделският министър Десислава Танева заяви, че няма да има скок в цените. Всичките ни усилия са насочени да стимулираме каналите за логистика до българския потребител, каза тя.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бр
    Браво
    3 -4
    15:09, 12 апр 2020
    Най - накрая нещо смислено
  • 2
    J.
    J.J.
    6 -2
    15:41, 12 апр 2020
    Барба Ганьос не прави разлика между частен и държавен бизнес.
  • 3
    Ни
    Никодем Дизма
    6 -1
    22:12, 12 апр 2020
    Специалист по всичко е нашият премиер , компетентен е във всички сфери, на икономиката , промишлеността , земеделието , здравеопазването и така нататък и така нататък .
    И от този факт всички сме щастливи и доволни !
Последни новини