Проверка по сигнал за изхвърлени гуми до контейнери в Асеновград

Във връзка с публикации в медии и в социалните мрежи по отношение на съдове за битови отпадъци, до които бяха изхвърлени автомобилни гуми, от Общината Асеновград уточняват, че снимките са разпространени седмица, след като са били направени.

Проверка в деня на публикуване на материалите е показала, че на кръстовището на улиците "Мануш Войвода" и "Атанас Мишев" състоянието на сметосъбирането не отговаря на показаното в публичното пространство. Почистването в града се извършва ежедневно, но в този момент е имало натрупано по-голямо количество отпадъци в следобедните часове на деня. Сметопочистването се изпълнява по график, без почивен ден, подчертават от местната управа

Призовават се гражданите за изхвърляне на твърди едрогабаритни битови и строителни отпадъци да ползват площадката, на която могат да депонират безплатно до 100 килограма на ден. При установяване на нарушители, които оставят до съдовете за смет мебели, уреди и други ненужни им небитови вещи и отломки от строителство, същите ще бъдат санкционирани. Припомняме, че вече има няколко санкционирани лица, които изхвърлят отпадъци на нерегламентирани места в Асеновградско.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини