Борис Джонсън е в добро разположение на духа след приемането му в болница за коронавирус

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е в добро разположение на духа след влизането си в болница поради продължаващи симптоми на новия коронавирус, предаде ДПА.

"Снощи, по съвет на лекаря ми, постъпих в болница за някои рутинни тестове, тъй като все още проявявам симптоми на коронавируса", написа Джонсън в Туитър 10 дни след като даде положителна проба на коронавирус.

"Намирам се в добро разположение на духа и поддържам връзка с екипа си, с който работим заедно в борбата с този коронавирус и грижата всички да са здрави", написа той и благодари на "всички блестящи служители на здравната система", които се грижат за него и за други хора "в тези тежки времена".

По-рано един от министрите му каза, че Джонсън продължава да ръководи правителството и се очаква скоро той да се завърне на "Даунинг стрийт" 10.

55-годишният Джонсън беше закаран в болница вчера заради продължаващи леки симптоми, като хоспитализирането му е предпазна мярка, заяви канцеларията на премиера.

Външният министър Доминик Рааб ръководеше днешното заседание за разпространението на коронавируса, а планирано заседание на правителството беше отложено.

Великобритания е съобщила за близо 5000 починали от около 50 000 заразени с Ковид-19, което я поставя сред най-тежко засегнатите страни.

Според правителствени експерти стотици хиляди души са заразени.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини