Дядо на 84 години подкара "Фолксваген" и нацели пътен знак

Две са пътните произшествия през последните три дни в областта, без пострадали. Около 11 часа на 3 април в Кърджали 84-годишен водач на „Фолксваген“ загубил контрол над управлението и се блъснал в пътен знак. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. На 5 април малко след 8,30 часа до разклона за село Едрино лек автомобил „Опел“ с 36-годишен водач се блъснал в указателна табела. Тестът за алкохол отчел 0,79 промила.  Шофьорът отказал кръвна проба за анализ. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Две бързи производства са образувани в РУ-Кирково за управление на автомобили след употреба на алкохол. В хода на специализирана операция на 5 април в село Подкова около 23,30 часа бил проверен 28-годишен, който се движил с „БМВ“. Тестът за алкохол отчел 2,34 промила. Отказана е била кръвна проба за анализ. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. За същото деяние на 3 април в РУ-Кирково е бил задържан 48-годишен водач на „Фолксваген“, който бил проверен по пътя от село Мъглене към село Бенковски. 1,80 промила е резултатът от теста за алкохол. Работата по двата случая продължават разследващи полицаи.    

33-годишен се движил с лек автомобил „Фолксваген“ с регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство. Деянието било засечено от полицейски служители от РУ-Кърджалии в хода на специализирана операция на 5 април при проверка в село Стремово. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство по бл.345, ал.1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини