Язовир “Ивайловград” пред преливане

    Язовир “Ивайловград” е пред преливане. Това съобщи във фейсбук преди час кметът на общината Диана Овчарова.

    “До двадесет часа се очаква да прелее и язовир Ивайловград. Гръцките власти са уведомени”, пише Овчарова. Тя публикува снимки от изградена дига в Меден бук.

    Близо 40 литра на квадратен метър е количеството на падналия дъжд. Почти толкова беше и вчера. Със снегът и дъждът от отминалите дни - общото количество за изминалата седмица е близо 120 литра. Следим с внимание информацията. Поддържаме връзка с всички кметове.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Разсад домати, краставици, пипер, патладжан и тиквички скубят от оранжериите си стопаните в Граф Игнатиево и го носят на боклука.
      Причината е, че е прораснал до коленете, тъй като не е имало къде да го пласират. Пазарът в селото, който се намира на Карловско шосе, е затворен заради пандемията. Някои земеделци са изхвърлили в казаните по 30-40 хиляди бройки разсад.
      „Страшното ще дойде, когато няма да можем да продадем и зеленчука, гледан под найлоните. Едва ли ще има тази година сезон по морето, където караме продукцията си. А сме вложили огромен труд и хиляди левове. Някои са взели и кредити“, тюхкат се земеделци от селото. Единственият търговец, който работи на пазара, е агрономът Борислав Борисов. Той предлага в магазина си семена. Клиенти обаче няма.
    • 2
      Па
      Пармаков
      11 -4
      21:21, 5 апр 2020
      Навсякъде наводнения, само в Перник суша. Тази вечер по новините показаха как още носят с туби вода от разните дерета. Бойко им построи златен водопровод и пак същата. Човека даде по 2 милиона на километър и пак не хвана дикиш.
      • Хо
        Ходжата от Гроб/ДПС
        9 -3
        21:23, 5 апр 2020
        Шефа сънувал че "Винкелите" коват брадви от арматурно желязо.
        ....
        Лях му 2 куршума против уроки
    • 3
      Ни
      Никой
      16 -1
      21:59, 5 апр 2020
      Стига сте ревали , дъждът е екстра. Тази година е суха. И не изпускайте язовира за производство​ на ток.
    Последни новини