Кубрат Пулев дарява половината от хонорара си от мача с Джошуа за борбата с коронавируса

Кубрат Пуев обяви, че ще дари половината от хонорара си от мача с Антъни Джошуа на медиците в битката с коронавируса.

Българският боксьор даде интервю за германския таблоид Билд, в което говори за предстоящия мач за световната титла в тежка категория с Джошуа, както и за ситуацията в България около пандемията.
Мачът Пулев - Джошуа трябваше да се състои на 20 юни, но е отложен заради коронавируса. Според информации хонорарът на българина за срещата е около 3 милиона евро.

"Искам да сляза от ринга като първия български шампион в тежка категория след победа срещу световния шампион Антъни Джошуа. Готов съм мачът да се проведе и без публика, тъй като големите приходи идват от телевизионните права.

В България всичко затвори по-рано отколкото в Германия. Почти не излизам от вкъщи. В залата за тренировки сме само аз и брат ми и чистачката. Готов съм за големия двубой, имам енергия, издържливост, сила и достатъчно опит.

Може да се справим с тази криза с разум и с помощта на всички. Ще даря 50 процента от парите, които спечеля от мача с Джошуа, за неуморните герои в борбата с коронавируса. Ще дам на лекарите, медицинските сестри, болниците и всички, които се борят с този дяволски вирус", коментира Кубрат Пулев пред "Билд".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Хо
    Ходорковски
    2 -1
    21:19, 5 апр 2020
    Бре много се е засилил Кобрич Тея пари да ги ползва за козметични операции на АНДРЕЯ - по дупето и и баджацитеи че много се е угоила горката
  • 2
    Ha
    Haha
    0 0
    13:20, 6 апр 2020
    Пределно ясно му е ,че мача няма да се състои ,
    Емиии щях да дам парите ама мач нямаше.
    Предполагам разбрахте за какво говоря.
  • 3
    Ор
    Орфей
    1 0
    19:46, 6 апр 2020
    Да си сложи памперс че ще напълни гащите Кобрич 💩
Последни новини