Борисов: Да пуснем хората през това време да работят е все едно да ги пратим да умрат

В Министерския съвет се провежда пресконференция на Медицинския съвет към кабинета. На брифинга присъства премиерът Бойко Борисов и здравният министър Кирил Ананиев.

Следващите две - три седмици се очертава пика на болестта и ще става все по-тежко, каза Бойко Борисов.

Да пуснем хората през това време да работят е все едно да ги пратим да умрат, аз категорично съм против, каза премиерът. Колкото и да губи икономиката и да не им се седи на хората вкъщи, тези две-три седмици са критични и да се мобилизираме за тях, допълни той. Не случайно България се дава за пример в цял свят за мерките които взема, каза Борисов.

В доклад на Медицинския съвет пише, че мерките за налагане на изолация са наложителни, а диагнозата за болестта се основава на Пи Си Ар тестове, каза пред журналисти днес проф. Коста Костов, председател на Медицинския съвет към Министерския съвет.

Днес ще бъдат преведени на всички медицински и немедицински кадри по 1000 лева чисто или бруто 1537 лева на човек, Заедно с дължимите данъци и социални вноски, каза здравният министър Кирил Ананиев. Общо 2,6 млн. лева ще получат 1700 души в 34 лечебни заведения. Други 3,4 млн. лева ще получат хора и спешната помощ и Центъра за заразни паразитни болести.

Днес на МС ще бъде предложено да се вземе решение за договор с китайска корпорация за доставка на лекарства, съобщи още здравният министър.

Възложил съм да бъдат произведени 2 милиона маски и да бъдат дадени на социално слабите хора. Ако се наложи ще произведем още маски, проблемът не е в парите, а в надеждността, допълни Борисов.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ме
  медик
  4 -5
  10:32, 3 апр 2020
  Мутрата с едната книга умствен багаж взе да разбира и от медицина.
  • На
   Наблюдател
   4 -3
   12:32, 3 апр 2020
   Той е толкова мутра, колкото ти си медик! Би ли заел неговото място, ако се смяташ за по-добър! Въпросът е реторичен!
  • In
   info
   0 0
   14:30, 3 апр 2020
   Гербераст, не знаеш ли, че разбойникът от снимката е бил в бандитската структура SIC ?
   Участвал е в наркоразпространение, рекет, пране на пари, лежал е в затвор в унгария за кражби на коли.

Хороскоп за 05.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
05 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
05 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
05 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
05 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
05 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
05 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
05 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
05 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
05 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
05 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
05 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
05 юни 2020
Последни новини